Managed hosting door True

Veritas neemt KVault Software over

 

Veritas Software gaat KVault Software Limited (KVS) overnemen. KVS is leverancier van e-mailarchiveringssoftware.

De overname van circa 225 miljoen dollar vindt plaats in contanten. Met de uitbreiding met KVS zal Veritas de mogelijkheid hebben klanten software te leveren voor het opslaan, beheren, de back-up en archivering van bedrijfs e-mail en -data. De oplossingen stellen ondernemingen in staat te voldoen aan alle regelgeving en tegelijkertijd hun kosten voor opslagbeheer terug te dringen.

Veritas is leverancier van software voor storage-management, back-up en recovery voor opslag anders dan op storage arrays. KVS-software is in gebruik op meer dan 1,7 miljoen ’seats’. Met de overname versterkt Veritas zijn positie in de storage-softwaremarkt door producten te bieden voor storage, management, back-up en archivering van alle typen bedrijfsinformatie. Gartner verwacht voor de periode tot en met 2007 dat e-mailarchivering elk jaar met een gemiddelde van 57 procent zal groeien.

KVS-software zorgt voor policy-based archivering van bedrijfskritische informatie in Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Microsoft Office en file systems. Door het archiveren van sporadisch geraadpleegde informatie met KVS-software kunnen bedrijven beter omgaan met de groei van de hoeveelheden data in hun e-mailomgeving. Daarnaast dringen ze zo de kosten voor hardware en beheer terug. Belangrijker nog is de vereenvoudiging van het zoek- en vindproces, die het resultaat is van de KVS-archivering en -indexering. In het geval van een controle kunnen beheerders eenvoudig en volledig geautomatiseerd de relevante gegevens vinden en presenteren.

‘Door zowel de beschikbaarheid als de prestaties van Microsoft Exchange te helpen verbeteren en daarnaast de storage-kosten terug te dringen, biedt KVS voor Veritas een strategische aanvulling op het utility computing-portfolio,’ aldus Gary Bloom, president en CEO van Veritas Software. ‘Met een groeiend aantal regels en reguleringen hebben klanten steeds meer behoefte aan oplossingen waarmee ze snel specifieke informatie kunnen vinden, of het nu gaat om e-mails of persoonlijke documenten. Met de KVS-oplossingen bieden we nu een compleet portfolio, inclusief archivering.’

Veritas verwacht de overname eind september 2004 af te ronden. Het team van KVS (circa 200 medewerkers) zal dan als aparte unit opereren onder het huidige KVS-managementteam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/356574). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.