Managed hosting door True

HP breidt Converged Infrastructure-portfolio uit

 

HP heeft een aantal nieuwe producten en platformen aan zijn Converged Infrastructure-architectuur toegevoegd. Deze zijn gericht op service providers en grote bedrijven die niet meer zelf een eigen infrastructuur willen bouwen. Het gaat hierbij om een nieuwe modulaire ProLiant-server en de Performance Optimized Data Centers (POD), die in een container worden geleverd. Deze nieuwe producten kunnen worden ingezet voor data-intensieve zoekfuncties, webdiensten, hostingdiensten en high-performance computing (hpc). Verder heeft de fabrikant Application Digital Vaccine (AppDV) en Branch Office Networking Solution aan zijn Converged Infrastructure toegevoegd.

HP richt zich met de producten op de grootzakelijke markt, service providers en telco's. Deze partijen bouwen altijd zelf hun infrastructuur op, maar volgens de fabrikant kunnen ze dat sneller en uitgebreider doen met het nieuwe productportfolio. De nieuwe oplossingen zijn gebaseerd op de HP Converged Infrastructure, die klanten voorziet van geïntegreerde servers, storage, netwerken en software. De Converged Infrastructure is een basis voor applicatieservice, want het biedt volgens HP een open, gemeenschappelijke architectuur, die geoptimaliseerd is en eenduidig wordt beheerd. Dit stelt klanten in staat om hun infrastructuur automatisch af te stemmen op hun specifieke vereisten.

Bij het ondersteunen van een business model gebaseerd op grootschalige applicatieservice, hebben service providers volgens de leverancier elke cpu, milliseconde, watt, euro en vierkante voet nodig om een competitief voordeel te verwerven in de markt. Daarvoor is de ProLiant SL6500 geïntroduceerd. Dit schaalbare systeem beschikt over een gemeenschappelijke modulaire architectuur die van het ene knooppunt naar duizenden kan schalen. Volgens de fabrikant levert deze nieuwe ProLiant SL 6500 meer energie-efficiëntie en prestaties, tot 1 teraflops per eenheid rackspace. Dit standaardplatform kan aangepast en afgestemd worden met de ProLiant SL390s G7 server en de ProLiant SL170s G6 Server om aan verschillende applicatie-eisen te voldoen, zoals high-performance computing, webservices, cloud computing en hosting.

Met mix-and-match berekeningen kunnen service providers de opslag en knooppunten in grafische acceleratie van een vier-racks unit behuizing standaardiseren in één platformsysteem om een verscheidenheid aan diensten te hosten. Door het simpelweg 'inpluggen' van nieuwe knooppunten, kunnen klanten meer toepassingen of diensten toevoegen als hun bedrijf groeit. Bovendien kan een enkel knooppunt worden verwijderd zonder dat dit systeem downtime vereist, aldus HP.

Voor service providers die hun datacentercapaciteit snel willen uitbreiden is er POD-Works. Deze kunnen binnen zes tot twaalf weken vanuit een assembleerlijn in Groot-Brittannië worden geleverd. De Performance Optimized Data Centers (POD's) worden in een waterdichte container geleverd en bestaan uit servers, storage, netwerken en beheersoftware. Voeg er koeling, bekabeling en stroomvoorzieningen er aan toe en je hebt een datacenter, aldus HP. De containers kunnen buiten een datacenter worden gezet, zoals een parkeerterrein of opslagloods. Deze nieuwe producten kunnen worden ingezet voor data-intensieve zoekfuncties, webdiensten, hostingdiensten en high-performance computing (hpc). De eerste gebruikers van de POD's zijn in Noord-Amerika te vinden, waaronder Nasa en Microsoft. De POD's zijn in twee verschillende oplossingen verkrijgbaar, in 20-voet en in 40-voet versie.

De nieuwe Branch Office Networking Solution is kant-en-klare hardware, software-applicatie en connectiviteitsservice die dienstverlening op afgelegen locaties verbetert, aldus de leverancier. Door middel van een open architectuur, die de technologie integreert en kantoorapparatuur consolideert, vervalt de noodzaak om deze in een lokale datacenter te beheren, aldus de leverancier. Geïntegreerde partnertechnologieën zijn onder andere Avaya Aura Session Border Controller powered by Acme Packet, Citrix NetScaler VPX, Microsoft Lync, NetScout nGenius Geïntegreerde Agent voor HP en Riverbed Optimization System (RiOS). Bedrijven kunnen hiermee meerdere netwerkinfrastructuurtechnologieën integreren, zoals lan, wan, wireless, unified communications, voice over IP en beveiliging. Deze kunnen op afstand worden beheerd vanaf een paneel. Dit maakt gestroomlijnde applicatielevering en een verbeterde productiviteit van de werknemer mogelijk, zegt de leverancier.

De nieuwe Application Digital Vaccine (AppDV) service levert speciaal ontworpen filters rondom het TippingPoint Intrusion Prevention System (IPS), die gemakkelijk de toegang beheren tot of het gebruik dicteren van niet-zakelijke toepassingen, zoals YouTube en LinkedIn. Deze functionaliteit stelt klanten in staat om de toegang tot hele sites of delen van een site te blokkeren, zoals videodownloads of enquêtes van sites van derden, waardoor beveiligingsrisico's verminderd worden en prestaties van het netwerk behouden blijven, aldus de leverancier.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3560061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.