Managed hosting door True

Tech Data en Brightstar mogen Triade overnemen

 

Distributeurs Tech Data Europe en Brightstar Europe mogen het consortium Triade overnemen. De Europese Commissie heeft hiervoor groen licht gegeven.

Distributeur Tech Data neemt Triade Holding over, een value-add distributeur in de Benelux (HON, Quote en Battrex) en Denemarken (Rosenmeier) op het gebied van consumentenelektronica (ce), mobility en informatietechnologie (it).

In een daaraan gerelateerde transactie heeft Brightstar Europe, een joint venture tussen Brightstar en Tech Data, overeenstemming bereikt over de overname van Mobile Communication Company (MCC), een dochterbedrijf van Triade gespecialiseerd in mobility in de Benelux.

Tech Data betaalt circa 43 miljoen euro voor Triade en Brightstar Europe betaalt circa 40 miljoen euro voor MCC. Gedurende het boekjaar eindigend op 31 januari 2010 genereerde Triade Holding (inclusief MCC) een omzet van circa 929 miljoen euro, verdeeld over de productgroepen consumentenelektronica (35%), mobility (39%) en IT (26%). Triade's bedrijfsresultaten (exclusief MCC) zullen na de overname worden geconsolideerd in de financiële overzichten van Tech Data.

De managementteams van de Triade-bedrijven blijven aan. De voorgenomen overname van Triade Holding is een belangrijke stap voor Tech Data in de uitvoering van zijn diversificatiestrategie en speelt in op de convergentie van de markten op het gebied van it, mobility en ce, aldus de distributeur.

De kennis en vaardigheden van HON en Rosenmeier in consumentenelektronica in combinatie met hun marktpositie zorgen ervoor dat Tech Data verder kan groeien in dit Europese segment. Vanuit dit nieuwe ‘centre of excellence' zal de distributeur de uitbreiding van het ce-aanbod in andere Europese landen verder stimuleren.

Brightstar Europe, de joint venture tussen Brightstar en Tech Data, zal met MCC zijn Europese dekking en omvang verder uitbreiden. Tevens beschikt Tech Data met Quote over meer kennis en ervaring op het gebied van it-retail, terwijl Battrex zorgt voor een uitbreiding van het accessoireportfolio.

MCC is een distributeur in Nederland en België van de productgroepen mobiele telefonie, (GSM, smartphones en accessoires), navigatie, dect telefonie, netbooks en laptops aan de telecom-retail en elektronicawinkels. Op dit gebied levert het bedrijf in beide landen tal van A-merken als Gigaset, HTC, LG, Nokia, Samsung, Sony-Ericsson en TomTom. Via Tech Data zal MCC toegang krijgen tot de merken in netbooks en laptops, zodat klanten toegang krijgen tot een nog breder productportfolio. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3533271). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.