Managed hosting door True

KPN en BTC winnen telecomopdrachten OT2010

 

Telecomdienstverleners KPN en BTC Teleconsult hebben elk een grote opdracht voor ruim tweehonderd (semi-)overheden binnengehaald. In het kader van het gezamenlijke telecomaanbestedingsproject OT2010 levert BTC de komende zes jaar meer dan 43.000 mobiele apparaten en hun software en accessoires. KPN verzorgt in die periode inbound-diensten, de afhandeling van inkomende telefoongesprekken zoals in klantcontactcentra.

Bij de opdracht voor inbound-diensten gaat het om ongeveer 21 miljoen gesprekken per jaar, die binnenkomen via telefoonnummers beginnend met de cijfers 08, 09 en 14.

De opdracht voor mobiele apparaten (EUD: end-user devices) betreft de verwerving van een breed assortiment toestellen en accessoires, maar ook software updates, garantieafhandeling en beveiligingsvoorzieningen. Het geschatte aantal toestellen is 43.000. BTC Teleconsult is een onderneming uit Amstelveen. Het bedrijf adviseert en implementeert telecomoplossingen en levert mobiele apparatuur.


Vodafone
Eerder werd bekend dat aanbieder Vodafone voor de derde maal op rij de mobiele spraak- en datadiensten mag verzorgen. Het programmabureau van OT2010 schat de omvang van deze opdracht op ongeveer 70 miljoen euro.

OT2010 is het gezamenlijke aanbestedingsproject voor telecomdiensten bij de (semi-)overheid, waaraan ruim tweehonderd instellingen deelnemen. In totaal worden vijf onderdelen aanbesteed, met een totale omzet van enkele honderden miljoenen euro's. Het gaat om mobiele telefonie, mobiele apparaten, inbound-diensten (klantcontactcentra), vaste telefonie en sms-gateway (onderdeel van het cluster mobiele telefonie).

Bezwaar
Voor de laatstgenoemde twee onderdelen van OT2010, vaste telefonie en sms-gateway, lopen nog bezwaarprocedures. Deze dienen medio oktober 2010.

Tot de overheidsorganisaties die van deze contracten gebruik gaan maken behoren, naast de twaalf ministeries die het initiatief namen voor de aanbestedingen, provincies, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen en zorg- en onderwijsinstellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3526364). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.