Managed hosting door True

Oud-medewerker Copaco verdacht van omzetfraude

 

Directeuren van Copaco worden deze maand verhoord door de rechter-commissaris in Den Bosch. Ook verschijnen ze als getuige in een zaak over BTW-fraude bij het bedrijf. Zo meldde NRC Handelsblad zaterdag.

Algemeen directeur Jos Reijers laat CRN gefrustreerd weten dat alles op alles is gezet om intern de onderste steen boven te krijgen. ’Ons ontgaat in principe niets, maar bij een dergelijk ongelooflijk geraffineerd in elkaar gestoken complot is het vreselijk moeilijk om jezelf er tegen te wapenen. Het is jammer dat Copaco zo in de publiciteit moet komen. Dergelijke fraudepraktijken komen veel vaker in ons vakgebied voor, maar dan wordt er geen ruchtbaarheid aangegeven.’

Reijers denkt dat zijn leveranciers en afnemers, en zelfs concurrenten, Copaco blijven vertrouwen. ’Heel ICT Nederland zal niet de indruk hebben dat de gebroeders Reijers van Copaco op een dergelijke manier hun centjes voor hun oude dag zouden verdienen.’

In het onderzoek naar de fraude bij de holding zijn vijf arrestaties verricht in de Verenigde Staten, Slovenië en Nederland. Een oud-medewerker van Copaco heeft volgens NRC Handelsblad bekend dat hij in 2001 en 2002 heeft meegedaan aan het opzetten van BTW-carroussels. BTW werd via verschillende ondernemingen wel doorberekend maar niet afgedragen. In totaal zou het gaan om zes miljoen euro. Volgens de oud-medewerker heeft de directie nooit iets geweten van de fraude. De advocaten van enkele verdachten suggereren echter dat de directie bij de fraude betrokken was.

Het voormalige Copaco-personeelslid zou in acht maanden tijd vijf procent meer omzet hebben gegenereerd, tientallen miljoenen euro’s. En dat in een krimpende ICT-markt. Volgens de Utrechtse advocaat C. Starmans kan deze omzetstijging de directie niet zijn ontgaan. Algemeen directeur Jos Reijers heeft tegenover NRC Handelsblad verklaard dat dit soort grillige omzetbewegingen gewoon bestaan in de ICT-sector.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/352594). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.