Managed hosting door True

XP nog altijd populairder dan Windows 7

 

xp desktop

Bij meer dan tachtig procent van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen wordt nog altijd gebruikgemaakt van Windows XP. Dit blijkt uit een analyse van Computer Profile begin september 2010 naar het gebruik van Windowsbesturingssystemen, op basis van gesprekken met ruim 2.600 ict-functionarissen in de Nederlandse zakelijke markt.

Eén op de zeven (veertien procent) van de Nederlandse bedrijfsvestigingen gebruikt Windows 7. In maart 2010 gaf zeven procent van de bedrijfsvestigingen met vijftig of meer medewerkers al aan Windows 7 te gebruiken.

Alleen bij locaties met minder dan vijftig geautomatiseerde werkplekken ligt het gebruik van Windows 7 nog onder de tien procent. Voor bedrijfsvestigingen vanaf vijftig systemen ligt dat percentage rond de vijftien procent.

Windows 7 is vanaf 22 oktober 2009 beschikbaar op de Nederlandse markt.


Windows Vista
Windows 7 heeft meer bedrijfsvestigingen weten te overtuigen dan Windows Vista in de afgelopen vier jaar, zo becijfert het marktanalysebureau voor de ict-industrie: voorganger Windows Vista wordt door tien procent van de Nederlandse bedrijven gebruikt.

Een kleine vijf procent van alle bedrijfsvestigingen maakt nog gebruik van systemen ouder dan XP. Het gaat daarbij vooral om Windows 2000-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3523862). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.