Managed hosting door True

Huawei opent tegenaanval op Option

 

De Chinese technologiereus Huawei weerlegt dat het zijn usb-modems op de Europese markt dumpt, zoals het Leuvense Option beweert. Dat staat te lezen in het Belgische blad De Tijd.

Option beschuldigt de Chinese bedrijven Huawei en ZTE van dumping (verkoop onder de kostprijs) en subsidiëring door de Chinese overheid. De eerste melding wordt onderzocht door de Europese Commissie. Wat de subsidies betreft, beslist Europa volgende week of er een onderzoek komt.

Tim Watkins, hoofd van de West-Europese activiteiten van Huawei, reageert in een interview met De Tijd. Hij ontkent alle 'unfaire praktijken' waar zijn bedrijf door Option van wordt beschuldigd. "We hebben geen banden met de Chinese overheid en we verkopen niet onder de kostprijs."

Waaraan is de ondergang van Option dan wel te wijten? Watkins: "We hebben veel sneller dan de rest van de sector het succes van usb-modems (voor draadloos internet) voorspeld. Op die manier hebben we ons sneller kunnen wapenen. Dankzij een constante innovatie hebben we bovendien de beste producten."

Jan Callewaert van Option reageert furieus: "Dit heeft niets te maken met een gebrek aan innovatie binnen Option. We zijn al meer dan 20 jaar innovatief bezig. Het struikelblok is een externe factor: 'serious dumping'. We willen daar vanaf."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3511279). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.