Managed hosting door True

AccountView levert crm als webdienst

 

AccountView, leverancier van administratiesoftware voor het mkb, gaat crm-pakketten aanbieden via het web. De leverancier sloot daartoe een samenwerking met SuperOffice, leverancier en ontwikkelaar van het gelijknamige crm-pakket. De bedrijven brengen nu gezamenlijk crm als webdienst op de markt onder de naam AccountView SuperOffice CRM Online.

AccountView leverde al lokaal geïnstalleerde software voor crm, maar besloot een samenwerking met SuperOffice aan te gaan om te voorzien in de vraag naar klantrelatiebeheer via internet. De software wordt geïntegreerd in Microsoft Outlook en Word. Daardoor is het mogelijk om via het crm-pakket e-mails te versturen, afspraken te plannen of tekstdocumenten te maken of bekijken.

Net als bij bijvoorbeeld boekhoudsoftware groeit bij crm-software de vraag naar klantrelatiebeer via internet. Een van de grootste crm-leveranciers die zijn crm-pakketten via internet levert is Salesforce.com.


Kwart van CRM-omzet uit SaaS
De omzet uit crm-software als webdienst is in 2009 goed voor bijna een kwart van de wereldwijde omzet uit crm-software.

Systemen voor cms (content management systemen) en die voor crm (customer relationship management) zijn de meestgebruikte SaaS-applicaties (software as a service) in de publieke sector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Heliview.

35 procent van de cms-systemen in de non-profit sector wordt afgenomen als webdienst. Voor crm ligt dat percentage op 29 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3492250). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.