Managed hosting door True

LinkedIn-account ceo HP Nederland gehackt

 

Het Linkedin-profiel van HP Nederland-ceo Bart Hogendoorn is gehackt. Tot zijn verbazing meldt LinkedIn dat hij heeft gestudeerd aan de Universiteit van Mostar in Bosnië en Herzegovina, tachtig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sarajevo. Dat is niet juist, stelt Hogendoorn. Hoe de informatie in zijn profiel is terechtgekomen, is hem een raadsel.

Directeur Bart Hogendoorn van HP Nederland heeft volgens zijn profiel op de zakelijke netwerksite LinkedIn gestudeerd aan de Universiteit van Mostar. Volgens hemzelf heeft hij gestudeerd aan de Heao in Den Haag. 'Dat heb ik niet afgemaakt. Daarna heb ik Nima-studies gevolgd.'

In Mostar is hij nooit geweest en heeft geen idee hoe deze informatie in zijn LinkedIn-profiel terecht komt. Hogendoorn kan wel lachen om de wonderlijke informatie in zijn profiel. 'Misschien moet ik het maar gewoon toegeven van die studie Slavische talen...', grapt hij.

Wie binnen de LinkedIn-site zoekt op de naam 'Sveuèilište u Mostaru' (Universiteit van Mostar) ontdekt een groot aantal accounts die niet de naam dragen van een persoon, maar alleen vermelden 'Student at Sveuèilište u Mostaru'. Dat lijkt erop te wijzen dat iemand de universiteit via een hack aan het promoten is binnen LinkedIn. LinkedIn was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3490354). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.