Managed hosting door True

'Cisco wil Skype kopen voor 5 miljard'

 

Netwerkfabrikant Cisco wil voip-leverancier Skype overnemen. Het bedrijf zou er vijf miljard dollar voor over hebben, meldt de Amerikaanse technologiesite Techcrunch. Geen van de betrokken partijen wil het gerucht echter bevestigen. Skype bereidt op dit moment een beursgang voor en wil daarmee tenminste honderd miljoen dollar ophalen.

Het is niet de eerste keer dat potentiële kopers zich melden bij het hoofdkantoor van Skype in Luxemburg. In 2005 werd het internettelefoniebedrijf voor 1,9 miljard euro gekocht door online veilinghuis eBay. Vier jaar later verkocht eBay 65 procent van Skype aan een Noord-Amerikaans consortium van investeerders.

De onderneming werd in 2003 opgericht door de Zweed Niklas Zennström en de Deen Janus Friis, die ook de veelgebruikte peer-to-peer site Kazaa ontwikkelden. Het voip-programma, dat inmiddels door meer dan half miljard mensen wordt gebruikt, werd grotendeels ontwikkeld in Estland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3489586). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.