Managed hosting door True

Copaco samen met drie buitenlandse partners

 

Distributeurs Also (Zwitserland), Copaco , Esprinet (Italië) en Westcoast (Verenigd Koninkrijk) hebben samen de European Wholesale Group Ltd. opgericht.

Dat is een platform om op efficiënte en consistente wijze producten en diensten te leveren aan een enorm aantal resellers in heel Europa. De vier ondernemingen tezamen realiseren met 1.400 werknemers een omzet van 2,5 miljard euro en bedienen meer dan 35.000 resellers in acht Europese landen. Alex Sozonoff, oud-vice president consumer advocacy bij Hewlett-Packard, zal CEO worden van de European Wholesale Group. Hewlett Packard staat volledig achter deze nieuwe alliantie.   De vier distributeurs kondigden de oprichting van de European Wholesale Group vandaag aan in Zwitserland. Tezamen realiseren zij met 1.400 werknemers 2,5 miljard euro omzet, en bedienen zij meer dan 35.000 ICT resellers in Europa. De vier ondernemingen opereren in acht Europese landen: Oostenrijk, België, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De European Wholesale Group is opgezet om aanzienlijke voordelen te creëren zowel voor strategische leveranciers als voor reseller klanten. Door het overnemen van de wereldwijde verkoopstrategieën van de leveranciers, maar met behoud van de lokale aanwezigheid, focus en customer intimacy van de vier leden, bieden zij via de European Wholesale Group hun leveranciers en resellers innovatie, efficiency, flexibiliteit en snelheid. De European Wholesale Group zal op deze manier leveranciers een best-in-class platform aanbieden waarmee op efficiënte en consistente wijze een breed spectrum aan resellers in heel Europa wordt bereikt. Naast aanzienlijke economische voordelen zal zij ICT leveranciers een nieuwe en belangrijke uitbreiding bieden van hun Europese distributie-strategieën. CEO Alex Sozonoff heeft jarenlang verschillende hoge posities bekleed bij Hewlett Packard. Na 35 jaar bij de onderneming te hebben gewerkt, is hij op 29 januari 2002 met pensioen gegaan. Sinds die dag is hij Senior Adviser to the CEO van Hewlett Packard.   m.sampimon@channelweb.nl  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.