Managed hosting door True

Omkoopschandaal HP breidt zich uit naar VS

 

Het omkoopschandaal van HP-medewerkers in Rusland en Duitsland breidt zich uit naar de Verenigde Staten. Het Amerikaans ministerie van Justitie heeft gegevens over de zaak opgevraagd. Dit melden anonieme bronnen in de Wall Street Journal. De Amerikaanse justitie geeft geen commentaar. Een woordvoerster van HP zegt dat het bedrijf volledig meewerkt met de zaak. Eerder hebben de Duitse en Russische justitie zich op de zaak gestort.

Het omkoopschandaal gaat over de aankoop van een computersysteem door de Russische justitie (openbare aanklagers) met een waarde van 35 miljoen dollar. HP zou aan tussenpersonen 10,9 miljoen dollar hebben betaald. De aankoop liep via een Duits dochterbedrijf van HP. Inmiddels zijn drie ex-medewerkers van HP gearresteerd.

De Duitse en Russische overheid kregen argwaan toen bij een bedrijf in Dresden verdachte geldstromen werden opgemerkt. Onderzoekers kwamen uit bij HP-kantoren in Böblingen en München. Er zou in 2000 geld zijn betaald voor een contract met een waarde van 35 miljoen euro, waarvoor hardware en software aan kantoren van openbare aanklagers in Moskou werd geleverd. Dit contract liep in 2007 af.

Voormalig HP-ceo Carly Fiorina, die nu voor de Republikeinen in de Anmerikaanse staat Californië een campagne voert om daar senator te worden, zegt in een verklaring van niets te weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3478429). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.