Managed hosting door True

HP ziet omzet en winst in Q3 2010 stijgen

 

HP heeft de financiële resultaten voor zijn derde kwartaal van het financiële jaar, eindigend op 31 juli 2010, bekendgemaakt.

Daarbij werd een netto-omzet gehaald van 30,7 miljard dollar, hetgeen een stijging is van 11,4 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst steeg naar 1,8 miljard dollar.

HP meldt een 'broad-based' year-over-year groei van zijn divisies. Voor ESS is dat 19 procent, waarbij een omzet werd gehaald van 4,4 miljard dollar. De omzet van industry standard servers steeg met 31 procent, die van blade servers met 29 procent en storage met tien procent. De verkoop van storage kan nog wel wat beter, zegt HP, als je kijkt naar groeicijfers van concurrenten EMC en NetApp. Er wordt echter meer groei verwacht, zoals met LeftHand en de nieuwe StoreOnce-deduplicatietechnologie. De verkoop van business critical systems daalde met 15 procent. Dat komt doordat klanten wachten op de nieuwe Non Stop-servers, aldus interim ceo Lesjak.

De verkoop van HP ProCurve-netwerken steeg met 42 procent. Als de aankoop van 3Com daarbij wordt geteld, steeg de verkoop van HP-netwerken met 198 procent.

HP's divisie PSG groeide met 17 procent naar 9,9 miljard dollar. De afzet nam met 12 procent toe. De omzet uit notebooks steeg met 10 procent en desktops met 27 procent. De omzet uit de verkoop van commercial clients groeide met 25 procent.

De verkoop van printers via de IPG-divisie steeg met 9 procent naar 6,2 miljard dollar. Er was sprake van 28 procent omzetgroei in zakelijke hardware en 4 procent groei in consumer hardware. Supplies groeide met 5 procent. HP verkocht 44 procent meer zakelijke printers en 9 procent consumenten printers.

HP's softwareomzet groeide met 2 procent naar 863 miljoen dollar. Zo steeg de verkoop van BTO-software met 3 procent. De verkoop van andere software daalde met 1 procent. 

De verkoop van diensten steeg met 1 procent naar 8,6 miljard dollar. De omzet uit HP Financial Services daalde met 14 procent naar 764 miljoen dollar.

HP zegt in het vierde kwartaal een omzet te gaan halen die tussen de 32,5 en 32,7 miljard dollar ligt. Voor het hele fiscale jaar 2010 wordt een omzet verwacht van ongeveer 125,3 tot 125,5 miljard dollar. Dat is 9 procent meer dan het boekjaar 2009. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3478284). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.