Managed hosting door True

Femme fatale nekt ex-topman IBM

 

Niet alleen HP-baas Mark Hurd moet het veld ruimen na gedoe met een medewerkster met wie hij een nauwe relatie had. Robert Moffat, die een hoge functie bij IBM bekleedde, hoort in september 2010 wat voor straf hij krijgt rond een voorkenniszaak. Moffat, die schuld heeft bekend, wilde met het doorspelen van informatie een vrouw helpen waar hij een zeer nauwe relatie mee had.

Robert Moffat was directeur van IBM's Systems and Technology Group, die goed is voor 20 procent van IBM's totale omzet. Moffat werkte dertig jaar bij IBM, maar werd na beschuldigingen door het Amerikaanse OM door IBM op verlof gestuurd. Moffat werd ooit getipt als een mogelijke opvolger van Sam Palmisano, de huidige ceo van IBM.

Moffat krijgt op 13 september in de Manhatten Federal Court zijn straf te horen voor zijn aandeel in een van de grootste strafzaken rond handel met voorkennis. In augustus 2008 zou hij informatie doorgespeeld hebben aan het handelsbedrijf New Castle Funds over IBM, Lenovo en Sun Microsystems. Er is ook een opname op tape waarop hij rept over AMD's plannen rond het afstoten van productie.

Moffat wilde hiermee een vrouw helpen met wie hij een 'intieme, persoonlijke relatie' had. Het betreft analiste Danielle Chiesi, die naar eigen zeggen dol is op 'sex, sport en stocks'.  Zij speelde de informatie door aan New Castle Funds en aan Raj Rajaratnam, directeur van hedgefund de Galleon Group. De Amerikaanse justitie zegt dat de twee hedgefunds hierdoor ongeveer 20,8 miljoen dollar illegaal verdienden aan de in- en verkoop van aandelen.

Andere personen die voor de rechter moeten komen zijn Raj Rajaratnam, directeur van de The Galleon Group. Hij zegt onschuldig te zijn en komt in januari 2011 voor de rechter. Een manager van het New Castle Funds, Mark Kurland, is afgelopen mei tot 27 maanden cel veroordeeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3473593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.