Managed hosting door True

Avnet draait goed Q4 2010

 

Distributeur Avnet heeft goede zaken gedaan in het vierde kwartaal van 2010, onder andere in Europa.

Gestimuleerd door het sterke cyclische herstel in de technologiemarkten, meldde Avnet Inc. op 11 augustus 2010 recordinkomsten en een recordwinst per aandeel in het vierde kwartaal van het boekjaar. De onderneming kwam sterker uit de wereldwijde recessie, en met een grotere omvang en groter bereik. Avnets kwartaalinkomsten stegen jaar-op-jaar met 38,5% naar een recordbedrag van 5,21 miljard USD, waarbij de inkomsten uit het vierde kwartaal jaar-op-jaar met 18,1% naar een recordhoogte van 19,16 miljard USD stegen. De EMEA-regio deed het het best door een toenemende vraag in deze markt, aldus Roy Vallee, voorzitter en ceo van Avnet.

Avnets winst steeg met 187,5% naar een recordbedrag voor de aangepaste verwaterde opbrengst per aandeel van 0,92 USD in het vierde kwartaal van het boekjaar 2010 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het boekjaar 2009.

Geleid door de principes van waardegebaseerd management en operationele uitmuntendheid, vertaalde het team van Avnet de sterke omzetprestaties naar een aanzienlijke vergroting van de bruto winstmarge, een productiviteitsstijging en de groei van de bedrijfswinstmarge. Opvallend is de opeenvolgende en jaar-op-jaar verbetering in de brutowinstmarge, een kritische financiële maatstaf, waar Avnet hard aan heeft gewerkt om die te herstellen.

In het vierde kwartaal van het boekjaar van 2010 ondervond de bedrijfsgroep Avnet Technology Solutions een hogere groei dan normaal, maakte voor het derde achtereenvolgende kwartaal een jaar-op-jaar groei van twee cijfers bekend en zag zijn pro forma winst in vergelijking met het jaar daarvoor met 10% en jaar-op-jaar met 25% groeien.

De activiteiten van Avnet Technology Solutions in Noord- en Zuid-Amerika zagen de jaar-op-jaar groeicijfers voor het derde achtereenvolgende jaar met 26,7% stijgen naar een niveau van 1,286 miljard USD. De winst in Azië steeg met 70% naar 267,4 miljoen USD. Met het effect van vreemde valuta buiten beschouwing gelaten, zagen de activiteiten van Avnet Technology Solutions in de EMEA-regio de opeenvolgende pro forma of organische winst aanzienlijk groeien met 8% en steeg de jaar-op-jaar winst met bijna 20% naar 534,6 miljoen USD terwijl de bedrijfswinstmarge aanzienlijk verbeterde. Tijdens het kwartaal gaven de EMEA-activiteiten van Avnet Technology Solutions het eerste signaal van betekenisvolle groei sinds de malaise af.

Op productniveau was vooral de groei in de serveromzet van Avnet Technology Solutions sterk, waarbij de opeenvolgende winst 30% steeg en de jaar-op-jaar winst met 29%.

Daarnaast blijft Avnet doorgaan met het benutten van zijn sterke balans voor het uitvoeren van waardevermeerderende acquisities om zijn concurrentiepositie in de markt te versterken en zijn wereldwijde omvang en bereik te vergroten, zodat de onderneming zijn handelspartners extra voordelen kan bieden. Een gedisciplineerde benadering van het werkkapitaalbeheer zorgde gedurende de neergang voor een sterke kasstroom uit de bedrijfsactiviteiten bij Avnet. Dit leidde ertoe dat Avnet het boekjaar 2010 kon afsluiten met 1,1 miljard USD in liquide middelen en equivalenten daarvan. Hiermee kan de onderneming strategische acquisities realiseren om zijn concurrentievoordeel te versterken, zoals de overname van Bell Microproducts en Tallard Technologies in juli 2010. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3471096). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.