Managed hosting door True

'Kabinet onderschat belang van ict'

 

Het nieuwe kabinet kan de economische groei stimuleren en intern bezuinigen door de inzet van ict. Maar bewindslieden onderschatten de rol van automatisering als aanjager van de economie en als middel om de interne organisatie te verbeteren. Dat stellen leden van branchevereniging ICT~Office in een advies aan het nieuw te vormen kabinet. Het advies is onderdeel van de tweede kwartaalmonitor van 2010 van de Nederlandse ict-sector.

De bij de branchevereniging aangesloten bedrijven stellen dat politici niet inzien dat door de inzet van ict bespaard kan worden en meer kan worden gedaan met hetzelfde aantal mensen. De bedrijven adviseren: 'Voor de overheid zelf geldt dat meer investeren in ict ertoe leidt dat met minder ambtenaren minimaal hetzelfde kwaliteitsniveau kan worden gehaald.'

Het advies is onderdeel van de marktmonitor over het tweede kwartaal van 2010. Bij die marktmeting vroeg de branchevereniging aan zijn leden om advies uit te brengen over de inzet van automatisering door het nieuw te vormen kabinet.

De aangesloten bedrijven roepen de politici op om vooral niet te bezuinigen op innovatie en zo de ontwikkeling van de ict-markt te blijven ondersteunen.


Lasten verlichten
Uit de verschillende adviezen komt ook de suggestie naar voren om investeringen in ict fiscaal aantrekkelijk te maken. 'Hierdoor wordt de drempel verlaagd om innovatiever te werken', vat de brancheorganisatie samen.

Daarnaast geven de ondervraagde managers van ict-bedrijven aan dat de overheid de administratieve lasten bij aanbestedingen moet verlichten. De directeuren benadrukken ook de noodzaak om aanbestedingen toegankelijk te maken voor middelgrote en kleine bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3464908). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.