Managed hosting door True

Europa vraagt hulp bij richtlijn e-commerce

 

Computable placeholer

De Europese Commissie vraagt Europese ministeries, internet service providers, internetbedrijven, advocaten en burgers naar hun mening over internetverkoop. Daartoe hebben de ambtenaren een vragenlijst gepubliceerd. Die kan tot 15 oktober 2010 worden ingevuld. De commissie gebruikt de informatie voor een aanpassing van de Europese richtlijn voor e-commerce.

‘Digitale commercie is belangrijk voor handel over de grenzen heen en geeft de Europese burgers toegang tot meer verschillende producten, producten van betere kwaliteit en een betere concurrentie op prijs, zowel online als offline. Toch maakt, tien jaar na de aanname van de digitale richtlijn, de digitale handel slechts 2 procent van de totale Europese handel uit', schrijft de Europese Commissie.

De commissie wil daarom weten tegen welke problemen Europeanen aanlopen bij het handelen van producten op internet. Het gaat overigens niet alleen om digitale handel, maar ook over online kranten, online financiële diensten en andere webdiensten. Een van de vraag die de commissie stelt, is bijvoorbeeld welke problemen consumenten ondervinden bij de levering van producten die  via internet zijn besteld.


Vragenlijst
De vragenlijst is in eerste instantie bedoeld voor partijen die zijn betrokken bij e-commerce, bijvoorbeeld ministeries die met internethandel te maken hebben, internet service providers, internetbedrijven en advocaten. Maar de commissie laat weten dat ook partijen die niet expliciet worden genoemd de vragenlijst mogen invullen.

Aan de hand van de uitkomsten van de consultatie bepaalt de Europese Commissie of de richtlijn moet worden aangepast. Mochten er wijzigingen aan de richtlijn worden doorgevoerd, dan moeten de Europese Raad en het europarlement deze wijzigingen nog goedkeuren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3464500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.