Managed hosting door True

Gaat Hurd naar Dell, Oracle of GM?

 

Het stof rond het vertrek van Mark Hurd bij HP is nog nauwelijks gaan liggen, of de speculaties over zijn toekomstige baan doen al de ronde.

Fortune heeft bij monde van Adam Lashinsky in ieder geval al een lijstje van mogelijke bestemmingen waar Mark Hurd zijn diensten goed kan laten renderen.

Bovenaan het lijstje staat Dell, waar Hurd's talenten inzake operationele efficiëntie (om niet te zeggen besparingen) allicht welkom zijn. Bij Dell zou hij wel in een bedrijf opduiken dat in een aantal opzichten een absoluut rechtstreekse concurrent van HP is, wat dus eventueel tot protest van dat laatste bedrijf zou kunnen leiden.

Een tweede kandidaat is Oracle. Niet alleen heeft Oracle-baas Larry Ellison  Mark Hurd vurig verdedigd, maar ook zou Hurd een bijzonder geschikte figuur zijn om de hardware-business van Oracle (lees: Sun-systemen) te beheren. Dat zou dan in een klap de hardware-expertise in het in wezen softwaregerichte bedrijf op een hoger niveau tillen.

Een derde mogelijkheid zou General Motors zijn. Dat bedrijf zoekt wellicht een meer permanente baas en heeft bewezen ook naar personen buiten de auto-branche te kijken. Ook hier zouden de talenten inzake herstructurering, besparing en operationele efficiëntie goed uitkomen.

Volgens de New York Times zou Hurd ook door een privé-investeringsmaatschappij kunnen worden gevraagd om een ict-bedrijf te gaan leiden.

Kortom, het lijkt erop alsof Mark Hurd zijn ‘faux pas' toch snel zou kunnen laten volgen door een lucratieve overstap.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3463081). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.