Managed hosting door True

Riverbed zoekt meer resellers

 

Riverbed, leverancier van performance oplossingen voor wide-area data services (wds), zegt dat de markt voor wide area network (wan)-optimalisatie steeds meer groeikansen biedt voor resellers. Het bedrijf zoekt vooral meer tier-2 resellers die via de distributeurs worden bediend. Dit zegt Carel Bak, regional director Noord-Europa, in gesprek met CRN Nederland.

Riverbed, dat een kantoor heeft in Hoofddorp, groeit door, aldus Bak. ‘Onder andere door de datgroei en de opkomst van virtuele en cloud-omgevingen in datacenters. Ook de groei van ‘remote offices' en mobiele werknemers, die verbonden moeten worden aan het hoofdkantoor, speelt ons in de kaart.' De huidige economische situatie biedt volgens Bak veel organisaties in Nederland een uitdaging omdat ze te maken hebben met verlaagde budgetten, maar tegelijkertijd de productiviteit moeten verhogen met behulp van ict. Wan-optimalisatieoplossingen helpen cio's de kloof tussen budgetten en bedrijfsdoelstellingen te dichten en het optimale te halen uit hun huidige applicaties, netwerken en data storage, aldus Bak.

In Nederland zijn er verschillende grote gebruikers, zoals Mamoet en de bloemenveiling in Naaldwijk. De leverancier werkt samen met de wereldwijde distributeur Zycko, Terach en Comstor. Zij moeten meer tier-2-resellers aantrekken. Tot nu toe zijn het grote tier-1 parters, zoals service providers en system integrators, die Riverbed bij klanten installeren. Dat zijn partijen zoals BT, AT&T en Telindus-ISIT en Verizon.

Datacenter

Bak zegt dat ook middelgrote resellers goede zaken kunnen doen met zijn bedrijf op het gebied van wan-optimalisatie. ‘Zij kunnen toegevoegde waarde bieden bij het verbinden van netwerken en technologie. Doordat wan-optimalisatie de applicatieperformance via wan's verbetert, kunnen resellers ervoor zorgen dat organisaties kosten besparen en hun productiviteit verhogen. Bedrijven kunnen op verschillende manieren kosten besparen, denk aan kostenreductie van brandbreedte, het consolideren van de infrastructuur binnen het datacenter, het vereenvoudigen van infrastructuur tussen remote sites en het optimaliseren van disaster recovery.' Inmiddels zijn er nieuwe resellers aangetrokken. Bak: ‘De resellers krijgen steun via een partnerprogramma, dat onder andere dealregistratie biedt. Verder bieden we een makkelijk een eenvoudig licentiemodel.'

Steelhead
Bak verwacht veel van het nieuwe productportfolio, dat inspeelt op virtuele omgevingen. De leverancier bracht deze zomer een virtuele oplossing op de markt onder de naam Virtual Steelhead. Dat zorgt ervoor dat wan-optimalisatie-oplossingen sneller uitgerold kunnen worden in omgevingen die bijvoorbeeld gebonden zijn aan specifieke eisen, aldus Bak. Deze eisen kunnen te maken hebben met een bepaalde robuustheid of met ruimtegebrek, evenals datacenters die sterk gevirtualiseerd zijn. Zowel commerciële als non-profit organisaties kunnen vanaf nu kiezen tussen fysieke Steelhead-applicaties, Steelhead Mobile-software en de Virtual Steelhead, alle toegespitst op bepaalde locaties. Daarnaast zijn service providers en system integrators, die services bieden gebaseerd op Riverbed's wan-optimalisatie-oplossingen, nu in staat om een virtuele oplossing te leveren, aldus Bak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3456472). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.