Managed hosting door True

Imtech ICT stelt teleur in Benelux

 

De ict-activiteiten van technisch dienstverlener Imtech hebben nog steeds last van de slechte economische situatie, en dan vooral in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland staat het ict-werk onder druk van toenemende concurrentie, blijkt uit het halfjaarverslag van de Goudse onderneming. Op concernniveau werd nog wel 11 procent meer nettowinst behaald bij een omzet die 6 procent groeide ten opzichte van vorig jaar.

In tegenstelling tot andere onderdelen van het concern, zag de divisie waarin de ict-activiteiten vallen zijn brutowinst in de eerste helft van 2010 met 9 procent afnemen. De omzet blijft wel stabiel.

'In Nederland viel Imtech onder druk van de markt wat terug', schrijft de onderneming in het halfjaarverslag over zijn ict-werk. 'Goede resultaten waren er in de markt van ict-infrastructuur en performance solutions voor de zorg.' Voor RAI richtte het bedrijf een virtuele desktopomgeving in.

Margedruk
De margedruk die de toegenomen concurrentie in Nederland teweegbrengt, kan echter goed worden gecompenseerd in andere landen. Vooral in Duitsland, Oostenrijk en België presteerde Imtech beter met zijn ict-werkzaamheden.

'In Duitsland leidt de groeiende exportpositie van het bedrijfsleven tot uitdagende ict-vraagstukken waarop Imtech goed kan inspelen.' Zo verzorgde het bedrijf voor de grote farmaceut Merck de implementatie van collaboration software voor communicatie tussen Lotus Notes en Blackberry. In Oostenrijk nam Imtech half juli 2010 de SAP-dienstverlener Sapphir over.

ICT, Traffic & Marine
Officieel is het ict-werk van Imtech ondergebracht in de divisie ICT, Traffic & Marine. Die divisie is goed voor ongeveer een kwart van de totale concernomzet van ruim twee miljard euro. De winst van de divisie kwam in de eerste helft van 2010 uit op 31,1 miljoen euro bij een omzet van 538 miljoen euro. De omzet is een fractie minder dan een jaar eerder.

Een groot deel van de omzet is te danken aan werk dat niet direct ict-gerelateerd is, zoals activiteiten op het vlak van technische infrastructuur voor wegenbouw en scheepvaart. Halverwege 2009 bleek al dat de Nederlandse ict-activiteiten last hebben van teruglopende resultaten.

De technisch dienstverlener presenteerde zijn halfjaarverslag op 3 augustus 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3453068). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.