Managed hosting door True

Tech Data neemt Triade Holding (Quote en MCC) over

 

Overname

Distributeur Tech Data neemt Triade Holding over, een value-add distributeur in de Benelux (HON, Quote en Battrex) en Denemarken (Rosenmeier) op het gebied van consumentenelektronica (ce), mobility en informatietechnologie (it).

In een daaraan gerelateerde transactie heeft Brightstar Europe, een joint venture tussen Brightstar Corp. en Tech Data, overeenstemming bereikt over de overname van Mobile Communication Company (MCC), een dochterbedrijf van Triade gespecialiseerd in mobility in de Benelux. Verwacht wordt dat de transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten, in het derde kwartaal 2010 definitief zal worden afgerond. Na afronding van de overname zullen de ervaren managementteams van de Triade-bedrijven aanblijven.

De voorgenomen overname van Triade Holding is een belangrijke stap voor Tech Data in de uitvoering van zijn diverse diversificatiestrategie en speelt in op de convergentie van de markten op het gebied van it, mobility en ce, aldus de distributeur.

De specifieke kennis en vaardigheden van HON en Rosenmeier in CE in combinatie met hun marktpositie zorgen ervoor dat Tech Data verder kan groeien in dit Europese segment. Vanuit dit nieuwe ‘centre of excellence' zal Tech Data de uitbreiding van het ce-aanbod in andere Europese landen verder stimuleren.

Brightstar Europe, de joint venture tussen Brightstar en Tech Data Corporation, zal met MCC zijn Europese dekking en omvang verder uitbreiden. Tevens beschikt Tech Data met Quote over meer kennis en ervaring op het gebied van it-retail, terwijl Battrex zorgt voor een uitbreiding van het accessoireportfolio.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3453023). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

En wat kunnen we nu, bijna 3 jaar later, concluderen over deze overname?
Quote Components: is kapot gemaakt, vestiging is gesloten. 80 man ontslagen
HON: Zijn onlangs 60 personen ontslagen. Omzet is met ongeveer 50%! in elkaar gestort.

Ofwel, Techdata pleegt continu overnames om haar marktaandeel op peil te houde, terwijl je een groei zou mogen verwachten.

Motto van Tech is ook, if you can't beat them, buy them. En als daardoor zeer veel mensen hun baan verliezen dan maakt ze dan niets uit. Alles voor de aandeelhouders.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.