Managed hosting door True

Novell opent winkel voor gratis appliances

 

Softwareleverancier Novell komt met Suse Gallery. Ontwikkelaars van appliances voor het besturingssysteem Suse Linux kunnen hun applicaties op dit platform aanbieden aan gebruikers. Het aanbieden en downloaden van de producten is gratis. Daarnaast start de leverancier een wedstrijd voor de meest innovatieve appliance.

Software appliances zijn vooraf geconfigureerde combinaties van applicaties, middleware en een besturingssysteem die zijn geïntegreerd in een image en kunnen worden uitgevoerd op een standaardplatform. Volgens Novell bieden ze nieuwe mogelijkheden voor de efficiënte en kosteneffectieve uitrol van softwareapplicaties.

Ontwikkelaars kunnen hun producten via het platform beschikbaar stellen. Ook kunnen ze sjablonen voor appliances en aangepaste images voor het besturingssysteem via het platform beschikbaar stellen. Elke gepubliceerde appliances heeft een eigen webpagina met een eigen webadres. Software-ontwikkelaars kunnen daardoor gerichte marketing en verkoopcampagnes houden en de resultaten daarvan bijhouden, aldus de softwaremaker.

Suse Appliance Program
Het platform maakt deel uit van het Suse Appliance Program, dat in 2009 door Novell werd opgezet. Dit programma moet andere softwareleveranciers helpen bij het maken van appliances voor Suse Linux (ook voor de cloud) en de kosten voor ontwikkeling en ondersteuning verlagen. Daarvoor stelt de leverancier Suse Studio beschikbaar. Deze toepassing heeft wereldwijd inmiddels 82.000 geregistreerde gebruikers.

Wedstrijd
Ter gelegenheid van de start van Suse Gallery kondigt Novell de eerste jaarlijkse ‘Dister-awards' aan. Deze competitie loopt tot 30 september 2010. In twee categorieën, gemeenschappelijk gebruik en commercieel gebruik, worden prijzen van 10.000 dollar uitgereikt. Novell selecteert een eerste lijst van finalisten, waaruit een panel van specialisten twee winnaars kiest.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3447393). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.