Managed hosting door True

Atos Origin herstelt zich bij dalende omzet

 

Hoewel de omzet daalde, is ict-dienstenbedrijf Atos Origin in de eerste helft van 2010 winstgevender geweest dan een jaar eerder. Het concern ziet zijn operationele winst met 18,5 procent stijgen naar 141 miljoen euro. De omzet daalde met 4,6 procent naar bijna 2,5 miljard euro. In de Benelux nam de omzet relatief verder af, terwijl de winst met ongeveer 24 procent toenam. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf op 28 juli 2010 presenteerde.

De omzet in de Benelux bleef steken op 459 miljoen euro. Dat is ruim 11 procent minder dan de eerste zes maanden van 2009. Destijds was de omzet met 28 procent gedaald ten opzichte van de eerste helft van 2008. Alleen het Duitse bedrijfsonderdeel van Atos Origin laat voor de periode januari tot juli 2010 een grotere daling van de omzet  zien (ruim 16 procent).

De operationele winst uit de activiteiten die Atos Origin in de Benelux ontplooit, nam in de eerste helft van 2010 met ongeveer 24 procent toe tot bijna 43 miljoen euro. De winstmarge, de verhouding tussen omzet en winst, is volgens het bedrijf vooral toegenomen door procesverbeteringen bij de divisie Managed Services.


Consulting
Op groepsniveau zijn het vooral de adviesdiensten van Atos Consulting die achterblijven met omzet. In vergelijking met de eerste helft van 2009 boekt de divisie 17 procent minder omzet, voornamelijk door slechte marktomstandigheden. Bovendien draaide deze adviestak 3,1 miljoen euro verlies, terwijl het in dezelfde periode in 2009 nog een bescheiden winst van 1,6 miljoen boekte. Consulting is verantwoordelijk voor ongeveer 4,5 procent van de totale omzet van Atos Origin.

De divisies Managed Services en Systems Integration, samen goed voor bijna driekwart van de omzet van Atos Origin, zagen elk hun omzet afnemen met 6 procent. De overige divisies, Hi-Tech Transactional Services en BPO Medical, groeiden in hun omzet met respectievelijk 2 en 5 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3447250). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.