Managed hosting door True

KPN boekt meer winst bij lagere omzet

 

Telecomconcern KPN heeft over het eerste halfjaar van 2010 meer winst bij minder omzet geboekt dan een jaar geleden. De nettowinst stijgt met 33 procent naar 914 miljoen euro. De omzet blijft steken op ruim 6,6 miljard euro. Dat is 2,6 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2009. Ict-dochterbedrijf Getronics zag de omzet in het afgelopen halfjaar met 11 procent afnemen tot 952 miljoen euro, maar boekte wel 69 miljoen brutowinst.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf op 27 juli 2010 publiceerde.

Het zijn vooral de activiteiten in Nederland die zorgen voor de omzetdaling. Hier werd 3,6 procent minder omgezet dan tijdens de eerste zes maanden van 2009. De omzet uit buitenlandse activiteiten steeg over dezelfde periode met 1,6 procent. Deze activiteiten hebben voornamelijk betrekking op KPN Mobile International, waaronder bijvoorbeeld de Duitse dochter E-Plus en de Belgische dochter Base vallen.

Getronics
De achterblijvende omzet bij ict-dienstverlener Getronics is voornamelijk te wijten aan de slechte economische omstandigheden. De onderneming heeft te maken met voortdurende druk op zijn tarieven en met klanten die ict-investeringen uitstellen. Het herstel van de Nederlandse markt blijft volgens de dienstverlener achter bij andere Europese landen.

De winstgevendheid van Getronics is in het eerste halfjaar van 2010 verbeterd ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dat komt voornamelijk doordat er in deze periode geen kosten voor reorganisatie en herstructurering waren. In de eerste helft van 2009 noteerde het ict-bedrijf een verlies van zes miljoen euro in de boeken, terwijl in dezelfde periode in 2008 nog 59 miljoen euro winst werd behaald.

2009
In 2009 zag telecombedrijf KPN zijn nettowinst met 63 procent stijgen naar bijna 2,2 miljard euro bij een omzet die daalde naar 13,5 miljard euro. Het goede bedrijfsresultaat werd vooral gedrukt door een winstval van 18 procent bij dochteronderneming Getronics. De ict-leverancier heeft last van de slechte economische situatie. Zijn brutowinst bleef in 2009 steken op 62 miljoen euro bij een omzet van bijna 2,1 miljard.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3445905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.