Managed hosting door True

Gazelle verruilt SAP-beheerder

 

Fietsenfabrikant Gazelle verruilt SAP-dienstverlener mYuice voor myBrand. Het door de Ctac-dochter mYuice opgeleverde erp-systeem sluit onvoldoende aan bij nieuwe bedrijfsprocessen. De fietsenfabrikant wijzigt de toeleveranciersketen en daarvoor wordt het erp-systeem opnieuw ingericht. Naast de opdracht voor optimalisatie van het systeem heeft myBrand de komende vijf jaar het volledige technische beheer en een deel van het functioneel beheer in handen.

De opdrachten zijn gegund na een aanbesteding. De fietsenfabriek kiest er nadrukkelijk voor om alle drie de onderdelen (technisch beheer, functioneel beheer en optimalisate) onder te brengen bij één partij.

Het nieuwe management van Gazelle richt de keten van toeleveranciers (supply chain) opnieuw in. De fabrikant wil uit concurrentieoverwegingen niet zeggen hoe die wijzigingen eruitzien. Wel laat hij weten dat een herinrichting van het belangrijkste bedrijfsinformatiesysteem nodig is, doordat het huidige SAP-systeem onvoldoende aansluit bij de nieuwe bedrijfsprocessen.

Financieel directeur Rolf Verspuij vertelt dat het huidige erp-systeem voldoet aan de eisen zoals de voormalige bedrijfsleiding die twee jaar geleden stelde. 'Maar de wereld is veranderd. De nieuwe bedrijfsvoering verlangt aanpassingen van het erp-systeem.'


Eilandautomatisering
Gazelle besloot in 2008 zijn eilandautomatisering aan te pakken. Verschillende maatwerkapplicaties werden vervangen door SAP. De invoering van het erp-systeem dat in mei 2009 werd ingevoerd, liep enkele maanden vertraging op. Dat kwam door veranderingen in het management van de fietsenfabrikant, die de besluitvorming over het automatiseringproject vertraagde. Daarnaast zorgde problemen met dataconversie voor vertraging. Dat meldt projectleider Andre Blum eind 2009 aan Logistiek.nl.

Dieren
De onderdelentoeleveranciers van Gazelle bevinden zich zowel in Oost-Europa als in Azië. Ook de fietsframes komen uit Azië. Het lakken en assembleren van de fietsen wordt in de Gazelle-fabriek in het Gelderse Dieren gedaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3435967). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.