Managed hosting door True

Meer vaart achter verkoop Microsoft cloud software

 

Microsoft Nederland is niet ontevreden over de verkoop van zijn software. Via de retail wordt er bijvoorbeeld Office 2010 goed aan consumenten verkocht. Maar er mag wel meer vaart achter de verkoop rond zakelijke online software, zoals Microsoft BPOS (Business Productivity Online Suite).

Arjen Oude Kotte, director, Small and Midmarket Solutions & Partners bij Microsoft Nederland, zegt dat er verschillende software rond ‘Het Nieuwe Werken concept' wordt verkocht, zoals Windows SharePoint, Exchange Online, Office 2010, BPOS en Dynamics. Dat gaat gepaard met (cloud)software voor datacenters, zoals Windows Server, de nieuwe Windows Azure appliance en Windows System Center en SQL Server. Er moet meer BPOS worden verkocht. Tot nu zijn 20 van de 90 BPOS partners actief in de verkoop van BPOS. ‘We moeten meer BPOS deals sluiten en footprint hierin bouwen. Elke partner moet een BPOS-contract met klanten gaan afsluiten.' Hiermee kunnen klanten kostenbesparingen halen in hun it-infrastructuren en meer productiviteit halen, aldus Oude Kotte.

Verder wordt dit fiscaal jaar een ‘incubatiejaar' voor het cloudplatform Windows Azure, vervolgt Oude Kotte. Microsoft wil nauw met zijn partners zaken doen rond cloud computing, aldus de partnerbaas. Zo worden partners in staat gesteld om over een paar maanden het Azure appliance cloud platform te leveren. Partijen die Azure als dienst leveren zijn grote systeem integratoren, maar ook kleinere resellers. Oude Kotte: ‘We weten niet hoe alles over drie en vijf jaar eruit ziet, maar we gaan de cloud in met onze partners. We moeten daarbij samen de dialoog zoeken en samen leren hoe de toekomst van de cloud eruit gaat zien. Partners krijgen daarbij ondersteuning. Er komt een team met Microsoft Partner programma specialisten en ook voor licentievragen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3432887). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.