Managed hosting door True

Imtech koopt Oostenrijkse SAP-dienstverlener

 

Technisch dienstenbedrijf Imtech neemt de Weense SAP-dienstverlener Sapphir IT & Consulting over. Met deze Oostenrijkse consultancyfirma wil Imtech zijn positie op de ict-markt in Oostenrijk en Roemenië vergroten. Sapphir telt twintig medewerkers en boekt jaarlijks ruim 2,5 miljoen euro omzet. Het is een kleine jongen in vergelijking met de totale ict-divisie van Imtech (1700 mensen en 500 miljoen euro omzet).

Sapphir heeft kantoren in Wenen, Graz en de Roemeense hoofdstad Boekarest. Behalve consultancy biedt het bedrijf diensten voor het beheer van applicaties en van ict-infrastructuur. Bovendien levert de firma SAP-producten. Sapphir is gespecialiseerd in software voor de administratie bij complexe infrastructuurprojecten van elektriciteitsbedrijven en exploitanten van spoor- en snelwegen.

De Weense SAP-specialist wordt ondergebracht bij ILS, het ict-dienstenbedrijf van Imtech in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. ILS heeft in Oostenrijk zes vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Linz. ILS is een van de grotere ict-dienstverleners van het land.


Oost-Europa
Imtech heeft de ambitie om zijn tot dusver bescheiden activiteiten in Oost-Europa uit te breiden en daarbij kan Sapphir een rol spelen. Directeur René van der Bruggen ziet in de overname dan ook een goede basis voor verdere groei in die regio.

Naar eigen zeggen sluiten de diensten van Sapphir goed aan op die van ILS. Ook het klantenbestand zou complementair zijn. Imtech hoopt dat kruisverkopen tussen klanten en SAP-diensten extra groei opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3431298). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.