Managed hosting door True

Nokia Siemens heeft interesse in Motorola

 

Netwerkfabrikant Nokia Siemens Networks (NSN) is van plan de kwijnende telecomapparatuurdivisie van Motorola over te nemen. De twee ondernemingen voeren daarover onderhandelingen, meldt de Wall Street Journal. Met de overname hoopt het Fins-Duitse NSN een betere positie op de Amerikaanse markt te verkrijgen. Daartoe probeerde het eerder al enkele activiteiten van Nortel over te nemen. Uiteindelijk ging toen concurrent Ericsson er met de buit vandoor.

Met een overname van Motorola's telecomapparatuurdivisie door NSN is maximaal 1,3 miljard dollar gemoeid, vertellen welingelichte bronnen aan de Amerikaanse krant.

Nokia Siemens Networks is een samenwerkingsverband tussen het Finse Nokia en het Duitse Siemens. De joint venture werd begin 2007 opgezet en vervaardigt voornamelijk netwerkapparatuur voor telecomaanbieders en grote ondernemingen. De organisatie schreef in 2009 een verlies van ruim 1,6 miljard euro bij een omzet van 12,6 miljard. Dat verlies was vijf keer groter dan in 2008.


Slechte marktomstandigheden
De slechte cijfers van Nokia Siemens Networks zijn te wijten aan de slechte marktomstandigheden en concurrentieverhoudingen. Bovendien schrijft de fabrikant de grote terugval van de nettowinst deels toe aan een belaste afboeking op goodwill ter waarde van ruim negen euroton. In 2007 schrapte NSN 3300 banen en eind 2009 nog eens vijfduizend van de 64.000 resterende medewerkers.

NSN-aandeelhouder Nokia werkt hard aan toestellen die gebruikmaken van lte, de vierde generatie mobiele telefonie. Motorola, daarentegen, heeft zich vooral toegelegd op de ontwikkeling van de technologische concurrent WiMAX. Het Amerikaanse bedrijf overwoog in 2009 de productie van mobiele telefoons te verzelfstandigen, maar heeft die plannen in de ijskast gezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3430063). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Sorry maar je laatste opmerking klopt niet.. Ik denk dat je eerst je beter moet verdiepen voordat je dergelijke statements doet in een officieel persbericht!

Motorola gaat de Mobiele divisie in Q1 2011 wel degelijk verzelfstandigen in Motorola Mobile (dit is een samenvoeging van de consumenten telefoon tak en de Home (triple play producten als modems en settop boxen)). De andere onderdelen gaan door onder de naam Motorola Solutions.

Ow ja, je hebt het over ook nog over productie.. Er is geen een mobiele hardware fabrikant ter wereld die nog zijn eigen mobieltjes ZELF maakt.. Dit wordt door elke speler in deze markt uitbesteed aan bedrijven als Foxconn en andere..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.