Managed hosting door True

Apple hoopt op hulp van de Kerstman

 

Apple heeft in het vierde kwartaal van het boekjaar 2002 een nettoverlies geleden van 45 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd nog een nettowinst geboekt van 66 miljoen dollar.

De omzet in het vierde kwartaal, dat werd afgesloten op 28 september 2002, bedroeg 1,44 miljard dollar, gelijk aan hetzelfde kwartaal vorig jaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het vierde kwartaal 35 procent van de totale omzet. Zonder eenmalige posten zou de nettowinst over dit kwartaal 7 miljoen dollar hebben bedragen.   Apple heeft het afgelopen kwartaal 734.000 Macintosh computers verkocht, 14 procent minder dan in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. Steve Jobs ziet, ondanks de tegenvallende resultaten ’enkele lichtpuntjes’. ’Mac OS X v.10.2 is een groot succes en zal naar verwachting tegen het einde van het jaar 5 miljoen gebruikers tellen, onze Switch-campagne is zeer goed ontvangen en onze speciale Apple Stores in de Verenigde Staten boekten een omzet van meer dan 100 miljoen dollar.’ De ceo rekent op hulp van de kerstman om het volgende kwartaal beter af te sluiten. ’We hopen dat we dit jaar veel mensen blij zullen kunnen maken met een iPod, iMac of iBook onder de kerstboom.’   p.zeebregts@channelweb.nl  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3426). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.