Managed hosting door True

KPN koopt Yes Telecom om zijn dealers

 

De zakelijke telecomaanbieder Yes Telecom komt in handen van KPN. Met de overname versterkt KPN zijn positie in de markt voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Bovendien krijg het telecomconcern een netwerk van wederverkopers in handen. Yes Telecom is een virtuele aanbieder die het netwerk van KPN gebruikt. De merknaam blijft behouden. De partijen maken niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Het dealerkanaal van Yes Telecom is voor KPN belangrijk. In tegenstelling tot KPN levert de aanbieder zijn diensten alleen via wederverkopers. Dat zijn er ruim driehonderd die over het hele land zijn verspreid. KPN hoopt met de overname deze wederverkopers beter te kunnen gebruiken, laat directeur Ron de Mos van KPN Zakelijke Markt weten.


Op eigen kracht
Yes Telecom vult het portfolio van KPN goed aan en versterkt de dienstverlening in het mkb, vertelt KPN-woordvoerder Stephen Hufton. De overgenomen telecomaanbieder blijft op eigen kracht en onder eigen naam zijn producten verkopen, maar dan onder de vleugels van KPN, zegt de voorlichter.

Yes Telecom was nog niet bereikbaar voor verdere toelichting. Het is niet bekend hoeveel abonnees het Leidse bedrijf telt en wat zij van de overname merken. Als telecomaanbieder zonder eigen netwerk ('mobile virtual network operator', of MVNO) was Yes Telecom tot dusver klant van KPN Wholesale. Waarschijnlijk komen de activiteiten nu onder de vleugels van KPN Zakelijke Markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3423257). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Vreemde zet van KPN, nog niet zo lang geleden moesten namelijk een hoop kleine dealers het veld ruimen binnen het partnernetwerk van KPN, via deze weg komen die weer binnen.

Typisch KPN, marktaandeel kopen om ze weer kritische massa te hebben om de markt te domineren...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.