Managed hosting door True

Avnet voltooit de overname Bell Microproducts

 

Distributeur Avnet heeft de overname van Bell Microproducts afgerond. De overname is goed voor 594 miljoen dollar.

De overname is inmiddels goedgekeurd door de aandeelhouders van Bell Micro met meer dan 98 procent van de stemmen en heeft alle vereiste goedkeuringen van de wettelijke instanties gekregen. Er wordt verwacht dat de transactie onmiddellijk zal bijdragen aan de inkomsten exclusief integratie- en transactiekosten.

Roy Vallee, voorzitter en algemeen directeur van Avnet, zegt hierover: "Bell Micro is de grootste overname in de geschiedenis van Avnet wat betreft inkomsten en verbetert onze wereldwijde concurrentiekracht wat betreft omvang en werkgebied aanzienlijk. De overname versterkt onze positie in Amerika en in Europa, en verhoogt onze aanwezigheid in de snelgroeiende Latijn-Amerikaanse markt. We verwelkomen de klanten en leveranciers van Bell Micro, en de getalenteerde teams van Bell die hen ondersteunen. Met onze value based managementcultuur zouden we onze doelstelling van een kapitaalopbrengst van minstens 12,5% op deze transactie moeten kunnen realiseren, na een integratieproces dat naar verwachting zal worden afgerond tegen het einde van ons fiscale jaar, dus binnen 12 maanden."

Bell Micro haalde in 2009 een omzet van ongeveer 3 miljard Amerikaanse dollar. Het bedrijf heeft meer dan 1.900 werknemers en heeft een aanbod van integratie- en maintenanceservices voor oem's, var's, systeembouwers en eindgebruikers, via 55 kantoren in de Verenigde Staten, Canada, Europa en Latijns-Amerika. Bell Micro biedt een assortiment van producten en oplossingen voor opslag, computing, software en networking van toonaangevende leveranciers aan. In het kalenderjaar 2009 bedroegen de inkomsten uit Noord-Amerika, EMEA en Latijns-Amerika respectievelijk 42%, 41% en 17%.

De bedrijven van Bell Micro in Latijns-Amerika en EMEA alsook het datacenter in Noord-Amerika zullen worden geïntegreerd in Avnet Technology Solutions. De activiteiten van Bell Micro in Noord-Amerika wat betreft de markt van geïntegreerde technologieën, inclusief componenten zoals harde schijven, zullen worden geïntegreerd in Avnet Electronics Marketing. Avnet is van plan om de strategische alternatieven te onderzoeken voor de wederverkoopactiviteiten, die in het kalenderjaar 2009 een verkoopcijfer van ongeveer US$ 450 miljoen behaalden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3420948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.