Managed hosting door True

Chipfabrikant Renesas koopt modemtak Nokia

 

De Japanse chipfabrikant Renesas neemt de draadlozemodemdivisie van mobieltjesfabrikant Nokia over. Het bedrijf betaalt er 18 miljard yen voor, wat ongeveer 163 miljoen euro is. Met de overname krijgen de Japanners modemtechnologie voor de draadloze standaarden gsm, hspa en long-term evolution (lte) in handen. De twee partijen werkten al samen en intensiveren nu bovendien hun gezamenlijk onderzoek naar nieuwe modemtechnologie.

Renesas is, na Intel en Toshiba, 's werelds grootste fabrikant van computerchips. Jaarlijks zet het bedrijf ruim negen miljard dollar om. In september 2009 nam elektronicaconcern NEC een aandeel in Renesas. Ook Hitachi en Mitsubishi Electric zijn aandeelhouder.

Met de overname hoopt Renesas zijn technologie beter toepasbaar te maken voor mobiele telefoons. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om mobiele cloud computing van multimediale toepassingen. Bovendien verwachten de Japanners dat ze met de kennis en kunde van de Nokia-divisie voorop te lopen bij de ontwikkeling en ingebruikname van lte. Dat is de vierde generatie mobiele telefonie, waarmee supersnel mobiel internetten mogelijk is.

Ruim 1100 medewerkers van Nokia krijgen Renesas als nieuwe werkgever. Het betreft personeel in Finland, India en enkele andere landen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3417266). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.