Managed hosting door True

SDL vist opnieuw in Nederlandse vijver

 

Handen schudden

De Britse automatiseerder SDL heeft Xopus overgenomen. Dit Haagse bedrijf levert software voor online XML-editing, gericht op zakelijke, niet-technisch geschoolde gebruikers. Er werken acht man bij het bedrijf. Begin dit jaar nam SDL al Fredhopper over, een Nederlands e-commercebedrijf. Ook is het eigenaar van Tridion, een Amsterdamse leverancier van contentmanagementsystemen.

SDL zegt gespecialiseerd te zijn in oplossingen voor informatiemanagement. Volgens het Britse bedrijf is het gebruik van XML-bewerkingen voor zakelijk gebruik groeiende (door een brede acceptatie van de DITA-standaard), maar zijn veel tools technisch van aard. Xopus heeft een eenvoudig te hanteren oplossing, op basis van gestructureerde contenttechnologie.

Voor Xopus, opgericht in 2001, biedt de aansluiting bij het veel grotere SDL (omzet: 200 miljoen dollar; 500 medewerkers) de kans gebruik te maken van een internationaal verkoop- en serviceapparaat. Ook kan het bedrijf zijn product aanbieden in combinatie met het brede productenaanbod van SDL.

De Britse automatiseerder heeft naast Xopus in Nederland eerder Fredhopper, een e-commercebedrijf voor de detailhandel (met onder andere Albert Heijn als klant), en websitebouwer Tridion opgeslokt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3414481). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.