Managed hosting door True

Getronics lanceert thuiswerkdienst

 

Getronics lanceert vandaag een nieuwe dienst, getiteld Corporate Home Office. Hiermee kunnen medewerkers van organisaties thuis precies dezelfde werkzaamheden verrichten als op kantoor.

Getronics werkt voor de nieuwe service ondermeer samen met Cisco en BBned. De dienst is afkomstig uit de NetWorkPlace portfolio van de onderneming. NetWorkPlace is een compleet pakket van diensten voor de inrichting en het beheer van de ICT-infrastructuur.   Het fenomeen telewerken heeft zich langzamerhand een plaats verworven in de Nederlandse samenleving. Inmiddels telt Nederland 137.500 officieel geregistreerde telewerkers, 400.000 mobiele werkers en 600.000 niet officieel geregistreerde telewerkers. Uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie is gebleken dat het marktpotentieel vele malen groter is. Het aantal telewerkers zal de komende jaren met een factor drie toenemen, tot 27 miljoen telewerkers in de Europese Unie.   Het marktpotentieel is volgens Jeroen Jonk, manager consulting Remote Operations Centre bij Getronics, eenvoudig te verklaren. ’De druk om werk deels thuis uit te voeren is de afgelopen jaren toegenomen door maatschappelijke en organisatorische veranderingen. Om een voorbeeld te noemen: managers hebben veel meer begrip gekregen voor de situatie van tweeverdieners en eenoudergezinnen die werk en opvoeding moeten combineren. Dit gaat inmiddels zo ver dat vakbonden het al als een werknemersrecht in de CAO opgenomen willen zien. Bij een aantal organisaties, waaronder ministeries, is dat al het geval.’   Mireille Sampimon

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3414). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.