Managed hosting door True

Nederlands bedrijf doet niet aan groene ICT

 

Nederlandse ondernemingen doen niet aan milieuvriendelijk ict-gebruik. Toch vinden ze dat automatisering een cruciale rol speelt bij het realiseren van doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Dat blijkt uit de ICT Barometer van adviesbureau Ernst & Young en de Nationale ICT-Enquête 2010 van Afas ERP Software en Wolters Kluwer.

Van de zeshonderd Nederlandse managers en directeuren die Ernst & Young ondervroeg, gaf 70 procent aan niet te doen aan groen gebruik van ict. Dat betekent dat ze niet milieubewust omgaan met ict-applicaties of dat apparaten 's nachts niet worden uitgezet of printers niet efficiënt worden gebruikt.

Een op de drie ondervraagde bedrijven zegt wel milieubewust om te gaan met de ict-applicaties binnen het bedrijf. Kleine bedrijven doen dat beter dan grote. Bij de overheid en non-profitorganisaties is slechts een klein percentage (2 procent) op de hoogte van groene ict en doet daar ook iets mee.

Cruciale rol
Uit de Nationale ICT-Enquête blijkt dat 96 procent van de 3023 ondervraagden vindt dat ict een cruciale rol speelt bij het realiseren van mvo-doelstellingen en de invoering van het nieuwe werken. Ict kan helpen bij het op afstand werken en zo de reistijd te verminderen, zeggen de respondenten. Andere voorbeeld van concreet mvo-beleid zijn digitaliseren en het terugdrinken van papiergebruik.

Van de ondervraagden heeft 75 procent beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen geformuleerd of is bezig met een analyse van de impact van de bedrijfsactiviteiten op samenleving en milieu. Volgens 68 procent worden deze ontwikkelingen doorgezet ondanks de economische situatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3399019). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.