Managed hosting door True

Klanten AAC Cosmos verrast over keuze Unica

 

Klanten van AAC Cosmos tonen zich verrast over de nieuwe eigenaar van de activiteiten van de leverancier: Unica Installatiegroep. Zij hadden eerder een automatiseerder dan een technische dienstverlener verwacht als opkoper van de failliete boedel. Desondanks verwacht algemeen directeur Rik Dikken van Unica dat minimaal 80 tot 90 procent van de klanten kiest voor voortzetting van het contract.

Ict-partijen zoals Detron, Stepco, Imtech, Simac, Ictivity en ISL Automatisering/Paradigit hadden interesse om de activiteiten van AAC Cosmos over te nemen uit de failliete boedel van moedermaatschappij Borghoudt. Ook VCD, Qurius en Nobel van Dijk zouden zich gemeld hebben bij de curator. Uiteindelijk deed deze zaken met Unica Installatiegroep, een groot installatiebedrijf (300 miljoen euro omzet, 1800 werknemers) uit Hoevelaken. Unica is nu nog enkel als netwerk- en datacentrum-installateur op de ict-markt actief en wil zijn activiteiten daar uitbreiden.

'Unica is een financieel gezond bedrijf uit onverwachte hoek', meldt Dikken over de keuze voor zijn bedrijf. Hij kan nog weinig zeggen over het aantal klanten dat mee zal gaan naar Unica. 'We zitten middenin de gesprekken. Ik heb zelf een aantal klanten bezocht. Mijn indruk is dat ze enthousiast zijn over de overname, al waren ze ook wat verbaasd dat wij als opkopende partij opdoken. Maar we zijn financieel solide en hebben een duidelijke strategie.'

Loeren
Dikken weet dat concurrenten van AAC Cosmos loeren op hun klanten. Ictivity bijvoorbeeld stuurde een persbericht rond met de melding dat het al klanten en medewerkers had overgenomen. Toch schat de algemeen directeur zo'n 80 tot 90 procent van de klanten te kunnen meenemen.

'Dat is een hogere verwachting dan op het moment dat we aan de gesprekken begonnen. Maar een klant kijkt altijd naar welke partij zijn belangen het beste kan waarborgen. En dan krijgt continuïteit in veel gevallen de voorkeur boven de overgang naar een andere partij. Dus ik ben niet bevreesd dat er klanten weglopen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3398465). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.