Managed hosting door True

Centric-tak Oranjewoud aast op Strukton

 

Centric-onderdeel Oranjewoud voert met NS gesprekken over een overname van Strukton Groep. Mocht de overname doorgaan dan krijgt de ingenieurstak er een spoorinfrastructuur en bouwbedrijf bij. Strukton is op de ict-markt actief als datacentra-bouwer en - beheerder. Centric is overigens een van de it-partners van de bouw- en infraspecialist.

De groepsdirectie en groepsraad van Strukton staan positief tegenover de eventuele overname. De partijen in kwestie laten weten dat er geen garantie is dat de onderhandelingen zullen leiden tot een verkoopovereenkomst.

Strukton is met een omzet van 1,4 miljard euro de zesde aannemer van Nederland. Er werken ruim zesduizend mensen. Het bedrijf is daarmee stukken groter dan Oranjewoud (3200 medewerkers, omzet 401 miljoen euro) en in omzet groter dan het Centric-concern (omzet: 953,6 miljoen euro; 9300 medewerkers).


Klant
Strukton is overigens klant van Centric. De automatiseringstak verzorgt de eerstelijns-ondersteuning voor de it-gebruikers. In de ict-wereld staat Strukton bekend als bouwer, inrichter en technisch beheerders van datacentra.

Centric maakte onlangs de jaarcijfers over 2009 bekend. Daaruit blijkt dat Oranjewoud vorig jaar een stabiele factor vormde, in tegenstelling tot de ict-tak en vooral de financiële dienstverlening (Finace, waarin ook de business process outsouringsdiensten zijn opgenomen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3398444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.