Managed hosting door True

Ingram Micro ziet groeikansen in logistieke diensten

 

Ingram Micro ziet groeikansen in logistieke diensten en heeft daarvoor een aparte divisie, Logistics EMEA. De distributeur zegt een breed pallet aan logistieke diensten te bieden van diverse leveranciers, ook die niet in de it-business actief zijn.

De Amerikaan Robert Gifford is onlangs aangesteld bij Ingram Micro Global Logistics om meer groei uit deze speciale divisie te halen. Hij leidt alle distributiecentra en supply-chainactiviteiten van de distributeur over de hele wereld, waaronder de Logistics fee-for-service business unit.

Ingram Micro wil voor diverse leveranciers, ook buiten de ict, de end-to-end toeleveringspartner zijn. Hierbij houdt de distributeur toezicht op de producten, vanaf de productie tot aan de levering aan de eindgebruiker, inclusief retourneringen. Zo kan Ingram Micro eerst zelf testen of producten wel of niet defect zijn. Dit moet leveranciers kostenbesparingen opleveren.

Volgens Eric Segers, directeur van Ingram Micro, biedt zijn bedrijf een breed scala van diensten aan bedrijven die hun logistiek willen uitbesteden. "Zo kunnen ze zich meer richten op de verkoop en marketing. Dat is bijvoorbeeld ideaal voor bedrijven die de Europese markt op gaan of voor Europese bedrijven die actief worden in Noord- of Zuid-Amerika of Azië. Wij nemen dan diverse werkzaamheden voor onze rekening, zoals transport over land, zee en lucht, opslag, import- en exportpapieren, douane- en belastingformaliteiten etc. Ook letten we erop dat de spullen niet in foute handen komen. Daarvoor hanteren we een officiële 'blacklist'. Inmiddels maken grote leveranciers in de EMEA-regio al gebruik van onze diensten, zoals HP, Acer en Canon."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3395905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.