Managed hosting door True

WK-stadions hebben geconvergeerd netwerk

 

Systeemintegrator Dimension Data heeft vijf van de elf WK-voetbalstadions in Zuid-Afrika voorzien van een geconvergeerd netwerk. 'Een aantal andere stadions heeft gekozen voor meerdere leveranciers en dus meerdere netwerken. Dat heeft het nadeel dat je veel meer handmatige handelingen moet uitvoeren', zegt KC van Straaten. Hij is general manager special projects voor het Midden-Oosten en Afrika bij Dimension Data.

De leverancier koos ervoor om in elk van de vijf stadions een geconvergeerd netwerk aan te leggen dat redundant (dubbel) is uitgevoerd. ‘Tegenwoordig kun je ook thuis goed naar voetbal kijken. Dat betekent dat je in een stadion dezelfde ervaring moet bieden. Dat kan alleen worden bereikt door elektronica', zegt de Zuid-Afrikaan Van Straaten.

Tijdens de voorbereidende fase reisde de netwerkleverancier af naar Duitsland om daar te zien hoe dit land het tijdens het vorige wereldkampioenschap aanpakte. ‘In de afgelopen jaren is er wel veel veranderd. Alles kan nu over een netwerk: voice, video en data', zegt de manager. De leverancier koos er daarom voor om niet alleen de beelden en het geluid op het netwerk aan te sluiten, maar ook alle andere elektronica, zoals de beveiligingscamera's, de rookmelders, het datacenter en de controlekamers.

Hierdoor wordt het veel makkelijker om koppelingen te maken, zegt Van Straaten. ‘Als er brand wordt ontdekt, wordt de controlekamer gealarmeerd, de camera's kunnen op de brand worden gericht, de uitgangen worden afgesloten en de borden kunnen informatie geven. Dat kan nu allemaal automatisch. Anders zou je daarvoor veel meer handmatige handelingen moeten uitvoeren.'

Cisco, HP en Schneider Electric
Dimension Data gebruikt voor het netwerk apparatuur van Cisco en HP. ‘Met deze partijen doen we al lang zaken. Voor de apparatuur voor de building automation solutions, zoals bijvoorbeeld de airconditioning of de verwarming, zijn we geholpen door Schneider Electric.'

De leverancier legde een netwerk aan in het Nelson Mandela Bay Stadium in Port Elizabeth, het Green Point Stadium in Kaapstad, het Moses Mabhida Stadium in Durban, het Loftus Versveld Stadium in Pretoria, het Vodacom Park Stadium in Bloemfontein en het Orlanda Stadium in Soweto. In dit laatste stadion worden overigens geen wedstrijden gespeeld, maar alleen getraind.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3395123). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.