Managed hosting door True

25 ict-bedrijven gaan broeikasgas te lijf

 

25 Nederlandse bedrijven en instellingen willen het energiegebruik in de ict-sector terugdringen om de uitstoot van kooldioxide te verminderen. Daartoe hebben deze bedrijven op 8 juni de Stichting Consortium Green-IT Regio Amsterdam opgericht. Bedrijven en instellingen die meedoen aan het initiatief zijn de Gemeente Amsterdam, Capgemini en EMC.

‘De ict-sector is zelf een belangrijke gebruiker van elektriciteit, vooral door de vele datacenters in de regio', schrijven de bedrijven in een persbericht. De stichting zegt een bijdrage te willen leveren door de kooldioxide-uitstoot in 2025 met 40 procent gereduceerd te hebben ten opzichte van die in 1990. Daarmee sluit het consortium aan bij het klimaatbeleid van de gemeente Amsterdam.

Het consortium start met een aantal projecten. Een voorbeeld daarvan is het project Ozzo, een Energy Self Sufficient Data Center-concept. Kenmerkend voor dit concept is dat veelgebruikte data dicht bij de gebruiker worden opgeslagen, zodat deze gegevens snel beschikbaar zijn.

Duurzame energiehuishouding
Naast het bedenken van concepten om het energieverbruik van datacenters terug te dringen, denkt de stichting ook aan initiatieven waarbij ict bijdraagt aan de verduurzaming van bedrijven, huishoudens en mobiliteit. Het gaat dan om slimme nieuwe toepassingen voor een duurzame energiehuishouding.

De gemeente Amsterdam en het Klimaatbureau ondersteunen het consortium financieel. Voorzitter van het bestuur van de stichting is Anwar Osseyran, directeur van het rekencentrum Sara. Directeur is Jan Willem Tellegen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3383645). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.