Managed hosting door True

AAC Cosmos failliet en start door

 

Failliet

Borghoudt bv, waaronder AAC Cosmos valt, is begin deze week door de rechtbank failliet verklaard. Goedingelichte bronnnen melden de redactie van CRN dat er een doorstart komt.

De werknemers zijn afgelopen dinsdagmiddag op de hoogte gesteld van het faillissement, dat veroorzaakt zou zijn door geldgebrek, aldus de bronnen. 

De curator Geurt te Biesenbeek van Aben en Slag Advocaten inventariseert op dit moment de boedel. CRN heeft Michaël Smeeman, directeur van AAC Cosmos proberen te bellen, maar hij was niet bereikbaar volgens een medewerker. Het bedrijf blijft de komende tijd wel gewoon bereikbaar.

Borghoudt omvat onder meer Itvise, iTactic, Letgo, Borghoudt IT People en AAC Cosmos. In een persbericht wordt gemeld: "De werkmaatschappij Itvise was niet langer in staat om aan zijn verplichtingen jegens zijn crediteuren te voldoen. Borghoudt bv kampte met een negatief vermogen en kon derhalve de verplichtingen van Itvise niet overnemen. Mede door de van toepassing zijnde 403-verklaring (garantstelling vanuit de holding voor haar dochtermaatschappijen) afgegeven door Borghoudt, is deze hierdoor ook gefailleerd, en zo ook de andere werkmaatschappijen."

Er staat verder: "Momenteel wordt er onder leiding van de curator hard doorgewerkt om een mogelijke doorstart te realiseren. De curator, mr. G. te Biesebeek, kantoorhoudende te Budel, streeft ernaar om die voor zover mogelijk voor het eind van de week geëffectueerd te hebben. De dienstverlening van AAC Cosmos gaat dan mogelijk verder onder de naam van AAC Cosmos Nederland bv. De curator zal in het kader van de doorstart bezien of de beoogde doorstarter de bestaande contractuele verplichtingen jegens de klanten (gedeeltelijk) kan of wil overnemen, zodat de klanten van AAC Cosmos zo min mogelijk schade of hinder ondervinden van het faillissement. Zodra er meer duidelijkheid bestaat over een eventuele doorstart zal hierover direct gecommuniceerd worden."

AAC Cosmos is al 25 jaar specialist in het ontwikkelen en het beheren van complexe en bedrijfskritische ict-infrastructuren. Vanuit vier vestigingen in Nederland werkt het bedrijf met ruim 150 specialisten aan het ondersteunen en borgen van de ict-omgevingen die bij klanten staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3377067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Dhr Markus is zeker niet op de hoogte met het reilen en zijlen door en binnen AAC Cosmos. De waarheid zit dicht bij de waarheid. Hierbij nog een schets waar ik geen enkel belang bij heb.

AAC Cosmos is ten onder gegaan aan;

- Jarenlang MISMANAGEMENT ten en aan de Top.
- Schandelijke zelfverrijking door Directeuren/Eigenaren/MT en hun vrienden
- incapabele leiding met gebrek aan visie
- (vriendjes)politiek, achterklap, intriges
- onderdrukken van diegenen die hun geld wel opbrengen
- wegtreiteren van diegenen die wel capabel zijn en of kritiek hebben durven uiten
- Contractuele service verplichtingen op dubieuze wijze waarborgen oa door brooker onderdelen als originele onderdelen te verkopen, met daarbij behorende duurdere prijzen
- etc,etc,etc

Kortom verhaal omtrent de ten ondergang van Cosmos is wederom niet waar, zoals al heel vaak het geval was.

Eigenaren/Directie gefeliciteerd!!!

Jammer dat diegenen die hun geld dubbel en dwars waard zijn de dupe an dit wanbeleid worden worden.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.