Managed hosting door True

Automatisering datacenters HP kost 9000 banen

 

Technologiebedrijf HP is van plan om zijn dienstendivisie Enterprise Services, het vroegere EDS, te reorganiseren. Het concern investeert een miljard dollar in automatisering en standaardisering van zijn datacenters. Wereldwijd komen negenduizend medewerkers op straat te staan. Het is nog onduidelijk of de maatregelen ook de Nederlandse organisatie treffen.

In een vernieuwingsslag wil HP de verschillende onderdelen van de infrastructuur van zijn commerciële datacenters (servers, dataopslag en netwerken) convergeren en zo als een geheel beheerbaar maken met behulp van een enkele beheermodule. Klanten zouden naar deze nieuwe geconvergeerde infrastructuur kunnen overstappen.

De productiviteitstijging en de automatisering in de datacenters heeft tot gevolg dat ongeveer negenduizend medewerkers binnen een paar jaar hun baan verliezen. Besparingen kunnen hierdoor beter worden geherinvesteerd en bovendien verhoogt het de waarde voor de aandeelhouders, aldus het bedrijf.


Nederland
Het is niet bekend wat de gevolgen van de maatregel zijn voor de organisatie in Nederland. De woordvoerder meldt dat het bedrijf nog geen definitieve keuzes heeft gemaakt over waar hoeveel banen verdwijnen. 'We zitten in de beginfase van een proces dat meerdere jaren duurt.' Hij bevestigt dat voornamelijk oud-EDS-functies volgens het plan zullen verdwijnen.

Het technologiebedrijf HP nam ict-dienstverlener EDS in mei 2008 over voor 13,9 miljard dollar. Enkele maanden later kondigde de onderneming een ontslagronde aan waarbij wereldwijd 25.000 banen werden geschrapt. In Nederland waren dat er in eerste instantie 560, een aantal dat later werd bijgesteld naar 420. Halverwege 2009 volgden nog eens driehonderd ontslagen bij HP Nederland. Een groot deel van de ontslagen viel onder het personeel van EDS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3376932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.