Managed hosting door True

Atos Origin wint opdracht VNG

 

Atos Origin wordt verantwoordelijk voor het beheer, projectmanagement en de innovatie van het it-platform van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De overeenkomst behelst het management van de volledige it-architectuur, it-applicaties en databasesystemen van de VNG. Ook biedt Atos Origin ondersteuning bij het realiseren van verandertrajecten.

De opdracht, die in een apart perceel is aanbesteed, heeft een waarde van 2,4 miljoen euro. De opdracht voor advisering over verandertrajecten is geraamd op 600.000 euro. De VNG stapt over naar een virtuele desktop-infrastructuur.

De it-infrastructuur van de VNG is gericht op de ondersteuning van dagelijkse interne werkzaamheden en op een optimale dienstverlening aan klanten. Het aflopen van het contract met de huidige leverancier, uitbreiding van het bestaande dienstverleningspakket en ingrijpende wijzigingen in de it-architectuur - onder meer als resultaat van de transitie naar een virtule desktop infrastructuur - waren voor de VNG aanleiding voor een Europese aanbesteding van het volledige it-beheer.

Als resultaat hiervan is Atos Origin verantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beheer van de it-infrastructuur, applicaties en databasesystemen en de uitvoering van veranderingen. De it-dienstverlener neemt ook projectmanagement voor zijn rekening en treedt op als innovatie(advies)partner. In deze hoedanigheid legt Atos Origin zich toe op dedicated project management en strategische advisering, infrastructurele wijzigingen en het ondersteunen van transities, aldus Rob Pols, ceo van Atos Origin. "Hierdoor zijn onze dienstverlening en ruime ervaring in de overheidsector zichtbaar voor Nederlandse gemeenten. Dat biedt een goede uitvalsbasis voor een verdere groei in deze belangrijke markt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3373251). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.