Managed hosting door True

Siemens werkt samen met Digidentity

 

Siemens IT Solutions and Services heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Digidentity uit Den Haag om een nieuwe authenticatieoplossing op de markt te brengen. Daarbij levert Digidentity zijn identificatiebeheersoftware en zorgt Siemens voor de systeemintegratie en de hosting. Met de software kunnen burgers, consumenten en bedrijven bepalen welk deel van hun identiteit zij willen gebruiken bij elektronische identificatie.

De samenwerking is bekend gemaakt op het zeventiende World Congress on Information Technology in 2010 (WCIT) in de RAI Amsterdam. Om de authenticatiesoftware op grote schaal te kunnen leveren aan overheden en bedrijven zocht Digidenty (voorheen Trust-iD) naar een partner. Uiteindelijk is het bedrijf een samenwerking aangegaan met Siemens IT Solutions and Services.

De it-divisie van het elektronicaconcern is specialist in processen en systemen voor het beheer van digitale identiteiten en levert bijvoorbeeld oplossingen voor biometrie en kwantumcryptografie. Digidentity is deelnemer aan het platform eHerkenning, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken waarbij zakelijke afnemers eenvoudig moeten kunnen inloggen wanneer ze digitale overheidsdiensten willen gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3371671). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.