Managed hosting door True

Caesar Groep kijkt terug op 'redelijk goed jaar'

 

Ict-dienstverlener Caesar Groep kijkt terug op een redelijk goed jaar. Ondanks de economisch moeilijke periode nam de omzet relatief weinig af. Deze daalde van 31 miljoen euro in 2008 naar 27 miljoen euro.

Caesar Groep boekte hierdoor een bescheiden winst van 87.000 euro. Het aantal fte's bleef nagenoeg gelijk ten opzichte van 2008. Wat vooral opvalt in de cijfers, is de solvabiliteit van 57 procent van de ict-dienstverlener, in vergelijking met 46 procent in 2008. Onder de Caesar Groep vallen twee bedrijven: Caesar Experts en Garansys.

Caesar Groep deed het gezien de markomstandigheden relatief goed in 2009. Vorig jaar daalden de ict-bestedingen in Nederland namelijk met 5,8 procent. In de professionele ict-dienstverlening liepen de cijfers nog sterker terug: een daling van maar liefst dertien procent. De scherpe daling is vooral te wijten aan de sterke druk op de prijzen in deze sector. Naar verwachting zullen de ict-bestedingen in 2010 licht stijgen.

"Vorig jaar waren we voldoende voorbereid op de prijsdruk die we toen in de markt zagen ontstaan. Deze ontstond mede doordat it-detachering steeds meer standaard is. Door bij de les te blijven en ons meer en meer te specialiseren, zijn we 2009 zonder gedwongen ontslagen doorgekomen. De specialisatie zie je terug in de organisatie die uit twee onderdelen bestaat: Garansys en Caesar Experts. Garansys richt zich op resultaatgerichte it-dienstverlening met afgesproken deliverables en garanties. Caesar Experts levert it-expertise aan klanten die zelf de regie willen houden. De gemeten klanttevredenheid van Caesar Experts is een van de hoogste in de markt. Ik ben ervan overtuigd dat specialisatie dé manier is om in it gefocust te blijven en te overleven", zegt Hans van der Kooij, algemeen directeur van de Caesar Groep.

De Caesar Groep heeft uitgebreide ervaring in verschillende branches. Het bedrijf heeft organisaties van uiteenlopende omvang als klant. In 2009 werkte de ict-dienstverlener onder andere voor CITO, de Jong Intra Vakanties, European Fashion Business School en Van Oord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3370720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.