Managed hosting door True

Intel stapt in zorg-ict met telezorgterminal

 

Chipfabrikant Intel betreedt de Nederlandse markt voor zorgautomatisering. Het bedrijf introduceert de Intel Health Guide PHS600, een telezorgterminal waarmee chronisch zieken op afstand worden gevolgd. Het gaat bijvoorbeeld om de meting van de bloeddruk of bloedsuikerspiegel bij ouderen of diabetici. Via internet komen de gegevens bij de arts terecht. Het apparaat is ontwikkeld door een in 2006 opgerichte bedrijfstak die zich richt op zorgautomatisering.

Die divisie heet Intel Digital Health. De terminal is grotendeels ontwikkeld in het in Ierland gevestigde onderzoek- en ontwikkelcentrum van de leverancier. De ontwikkeling startte in 2006. Het product is inmiddels anderhalf jaar op de markt in de Verenigde Staten en een jaar geleden volgden Engelstalige landen als Groot-Brittannië, Ierland en Australië. Vanaf 25 mei 2010 is de terminal beschikbaar op de Nederlandse markt. De software is vertaald naar het Nederlands. Het apparaat wordt ook in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië geïntroduceerd.


Fujitsu
Het apparaat heeft iets weg van een laptop en bevat een aanraakscherm en webcam. Er kunnen verschillende meetinstrumenten, zoals een weegschaal, glucose- of bloeddrukmeter aan de machine worden gekoppeld.

In het Martini Ziekenhuis in Groningen loopt momenteel een proefproject met het systeem. Zwangere vrouwen met diabetes worden op afstand gemonitord. Het project wordt aangestuurd door de Groningse cardioloog en directeur van zorgautomatiseerder CurIT, René van Dijk. Het apparaat wordt in Nederland op de markt gebracht door Fujitsu.

Vergrijzing
De verwachtingen zijn dat in 2050 een kwart van de Nederlandse bevolking ouder is dan 65 jaar. Bovendien neemt het aantal mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes en obesitas toe. Door de opkomende vergrijzing, toename van chronisch zieken, het gebrek aan verplegend personeel en de opkomst van ict veranderen behandelmethoden in de zorg snel.

Grote spelers in de zorgautomatisering die vergelijkbare oplossingen leveren, zijn Siemens en Philips.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3369382). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.