Managed hosting door True

BackupAgent groeit door

 

BackupAgent, aanbieder van een softwareplatform voor online back-up, zegt steeds meer partners op te tekenen. Volgens mede-oprichter en directeur Roland Sars wordt zijn software steeds meer gebruikt in het Nederlandse mkb en over de grens.

Sars zegt dat service providers uit de hele wereld steeds vaker overgaan op het gebruik van back-updiensten van BackupAgent. In Nederland zegt hij onder andere meer SaaS-gebruikers naar zich toe te trekken.

Daarom is BackupAgent onder andere hoofdsponsor van het Saas4channel evenement dat eind 2010 plaatsvindt. Volgens Sars doen resellers er goed aan om back-updiensten in een hosted vorm aan te bieden via datacenters van service providers. dat kan bijvoorbeeld met SaasPlaza, dat via distributeur Tech Data wordt aangeboden. Ook zijn er gesprekken gaande met andere distributeurs. Sars: 'Inmiddels gebruiken zo'n 250 service providers en 150 resellers onze software. Binnen Nederland zie ik voor hen nog verdere groeikansen in het mkb. Tech Data kan hen hierbij ondersteunen met SaaSplaza.'

Zeventig procent van de nieuwe business van de leverancier is in het buitenland. 'We hebben vooral veel Europese klanten, maar zien ook groei in Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Onze software is inmiddels beschikbaar in tien talen, waaronder ook Deens, Pools en Hongaars.' Sars zegt nationaal en internationaal verder te kunnen groeien doordat service providers steeds meer vraag krijgen naar hosted back-up, naast diensten als hosted e-mail en security. Daarnaast is BackupAgent samenwerkingsverbanden aangegaan met andere softwarebedrijven. 'Parallels heeft bijvoorbeeld plug-ins voor BackupAgent beschikbaar gesteld.'

In juni komt BackupAgent met een nieuw platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3362304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.