Managed hosting door True

Siemens is exclusieve DirX-partner BZK

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een contract gesloten met Siemens voor het onderhoud en beheer van DirX-licenties. DirX is een softwareproduct voor identiteitsbeheer. BZK gebruikt de software voor de Digitale Werkomgeving Rijksdienst, de standaard digitale werkomgeving voor alle rijksambtenaren. Het contract heeft een waarde van driehonderdduizend euro en geldt voor 2010.

Het ministerie van BZK heeft gebruik gemaakt van een bepaling in het aanbestedingsrecht om zonder voorafgaande aankondiging van een overheidsopdracht de order direct te verlenen aan Siemens. Volgens BZK kan het onderhoud en beheer op het maatwerk-gedeelte van DirX-licenties alleen worden uitgevoerd door deze dienstverlener.

DirX

Dirx is een softwareproduct van Siemens voor identificatie- en authenticatie. De bijbehorende rechten van personen/gebruikers worden door het Siemens-product DirX automatisch verleend, geweigerd of ingetrokken, en wel op basis van vooraf individueel vastgelegde bevoegdheden en gedefinieerde profielen. DirX wordt vooral gebruikt bij overheidsinstellingen, financiële instellingen en ziekenhuizen. Siemens past de productsuite ook toe voor het beveiligen van biometrische data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3362038). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.