Managed hosting door True

Ict-afdeling maakt nog even pas op de plaats

 

Budget geld planning

Het Nederlandse bedrijfsleven likt de wonden van de economische neergang van afgelopen jaar. Veel organisaties besluiten ook dit jaar rustig aan te doen met de uitgaven voor de automatisering. Ruim de helft van hen heeft een ict-budget dat even groot of iets kleiner is dan in het recessiejaar 2009. Dat blijkt uit een rondvraag die Computable liet uitvoeren door onderzoeksbureau Motivaction in het kader van de Services Guide 2010. Er deden 1851 ict-managers en ict-professionals aan de rondvraag mee.

Een op de drie respondenten geeft aan dat hun organisatie ongeveer even veel geld voor ict beschikbaar stelt als in 2009. 20 procent van de organisaties moet het dit jaar echter stellen met een ict-budget dat lager ligt dan vorig jaar, terwijl 16 procent het budget wel ziet toenemen.


Ter vergelijking: in 2009 verwachtte 12 procent een hoger ict-budget, 30 procent een lager budget en 58 procent een gelijk budget ten opzichte van het jaar daarvoor. De rest van de ondervraagden weet niet hoe hun huidige budget zich verhoudt tot dat van voorgaande jaren. Het budget dat de diverse respondenten binnen hun organisatie beschikbaar hebben voor ict, is zeer uiteenlopend. De vaakst genoemde (7 procent) budgetcategorie betreft meer dan twintig miljoen euro. Er zijn echter ook veel organisaties (gezamenlijk 16 procent) die het met minder dan honderdduizend euro moeten stellen. Een kwart van de respondenten gaf geen enkele categorie aan.

Na 2010 wordt alles beter. 28 procent van de respondenten verwacht dat hun organisatie in 2011 meer middelen beschikbaar stelt voor ict-doeleinden. Eenzelfde groep mensen vermoedt dat het ict-budget volgend jaar grofweg hetzelfde blijft als nu. Bij een op de zes organisaties is de verwachting dat in 2011 juist op het geld voor automatisering wordt beknibbeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3353157). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.