Managed hosting door True

Teaming agreement IBM en iTricity

 

Cloud utility provider iTricity heeft een meerjarig teaming agreement getekend met IBM. De overeenkomst is gericht op het gezamenlijk aanbieden van cloud-oplossingen aan de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse markt.

De samenwerking is ondertekend door Martin van der Meer, Benelux infrastructure services leader bij IBM, en Robert Rosier, chief executive officer van iTricity. Beiden zijn bijzonder enthousiast over deze samenwerking. "De markt vraagt om integrale oplossingen, waarbij het niet meer noodzakelijk is om grote investeringen upfront te doen, maar de dienst als het ware als elektriciteit af te nemen," zegt Van der Meer. Rosier is eveneens enthousiast over deze nieuwe fase in hun samenwerking. "We werken al meerdere jaren uitstekend samen. Met onze kennis en kunde zetten we hardware in als een soort elektriciteitvoorziening vanuit een it-nutsbedrijf. iTricity staat dan ook voor it as electricity. De toevoeging van onze platformen en software aan de IBM-utility-laag vormt nu een integrale oplossing voor eindklanten," aldus Rosier.

Door de samenwerking is het nu mogelijk om de iTricity-installaties, infrastructure as a service (IaaS), aangevuld met platform- en applicatielagen integraal aan te bieden als software as a service (SaaS) en platform as a service (PaaS). Door de ISO27001-certificering van iTricity op zowel de processen als de infrastructuur, voldoen de platformen aan de hoogste eisen van veiligheid en compliance.

De samenwerking zal in de toekomst meerdere cloud offerings opleveren naar vooral de mkb+-markt. Dit variëert van desktop-diensten uit de cloud, software en platformen uit de cloud tot capaciteitsdiensten, waarbij alleen de 'raw infrastructure' als dienst aan integratoren, it-afdelingen en isv's wordt aangeboden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3346077). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.